dimarts, 7 de febrer de 2012

POLLASTRE FARCIT AL FORN, EL DE TOTA LA VIDA


Avui una recepta d’aquelles de tota la vida, de les que no tenen cap secret ni son gaire impressionants, però que de sempre resulten be.  Típic dinar per un diumenge de mandres, d’aquells diumenges que fa fred, no et treus el pijama en tot dia, vols dinar bo i calentó però sense gaire feina...... segur que tots sabeu de que parlo.



INGREDIENTS
·         1 pollastre gran desossat (Si no teniu temps podeu comprar el pollastre ja farcit)
·         Llard de porc.
·         Cansalada, bacó o pernil dolç, al gust.
·         Formatge tendre, d’alguna varietat fonedissa, la que més us agradi.
·         Prunes o orellanes sense os.
·         ½ got de conyac
·         Herbes aromàtiques.
·         Patates
·         Cebes
·         tomàquet

FARCIR EL POLLASTRE

No sabem desossar un pollastre, així que demanem que ens ho facin a la botiga, demaneu els ossos i guardeu-los pel caldo. La pell es opcional, a nosaltres ens agrada dauradeta, però això va a gustos.

Obriu el pollastre damunt d’un drap de cotó, pinteu-lo amb llard de porc una mica desfeta, sal pebreu al gust.
Escampeu una capa de bacó ( cansalada o pernil dolç), una capa de formatge i unes quantes prunes o orellanes prèviament remullades en conyac. En rotlleu sobre si mateix amb l’ajuda del drap i lligueu amb fil de cuina. També podeu fer sevir una malla elàstica apte per cuinar, és molt més fàcil.



COURE EL POLLASTRE

Preescalfeu el forn a 180º.

Prepareu un llit de ceba i patata en una plàtera de forn. Saleu i afegiu unes rodanxes de tomàquet o uns tomàquets cherry.

Prepareu en un bol una barreja de sal, pebre, herbes aromàtiques, conyac i oli d’oliva.
Col·loqueu el pollastre damunt el llit de patata, remulleu amb la salsa i fiqueu al forn durant 45min o 1 hora depenent de la mida del pollastre.

De tant en tant gireu el pollastre per que quedi daurat per totes bandes i torneu a remullar.
Serviu tallat, calent per que el formatge del farcit estigui desfet i amb l’acompanyament de patates.
Esperem que us agradi!!!!!!


7 comentaris:

  1. Aquesta recepta triomfa segur a casa meva!

    ResponElimina
  2. Si es que els caps de setmana volem fer moltes coses i va bé un diumenge de mandres!
    Sempre queda bé treure una recepta així a taula i als nens també els hi agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Amb una bona barra de pa ningú té mandres de dinar!! ;P petonets

    ResponElimina
  4. No tot son innovacions a la cuina, les receptes de sempre, queden molt bones sempre.
    Petons

    ResponElimina
  5. las receptes de tota la vida son molt bones com la vostra de avui
    bona setmana

    ResponElimina
  6. Si és de tota la vida, vol dir que és bo bo!!
    Quina pinta!
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  7. M'encanten aquests menjar clàssics, a vegades s'enyoren i tot!

    ResponElimina