diumenge, 29 abril de 2012

GENOVESA : PA DE PESSIC BÀSIC


Fa dies que intentem arribar a la recepta del pa de pessic perfecte, esponjosa, suau, d’aquell color crema claret característic...... Com sempre varem fer recerca per blogs amics i desconeguts i al final, com gairebé sempre hem acabat trobant la nostra pròpia combinació :



INGREDIENTS

  • 3 rovells d’ou i 3 clares per separat 
  •  1 ou sencer      
  •  130gr de sucre       
  • 80gr  de farina     
  •  20 gr de Maizena       
  •  30gr d’ametlla en pols 
  • Ratlladura de llimona (opcional)

Separeu els rovells d’ou de les clares, reserveu-los.

Bateu les clares a punt de neu fort, aneu incorporant a poc a poc 80gr de sucre. Reserveu.

Poseu en un bol els 3 rovells, l’ou sencer i 50 gr de sucre. Bateu fins que tripliquin el seu volum.
Barregeu les clares muntades amb els rovells batuts amb molt de compte qer que perdin el menys volum possible.

Afegiu la farina tamisada, la maizena i la pols d’ametlla amb compte.

Unteu un motllo rodó i alt  amb mantega, enfarineu i aboqueu la massa.
Enforneu. La majoria de receptes són a 180º uns 20 o 25 min.

Al nostre forn a 180º 20min. puja molt ràpid i desprès es crema. Ens funciona amb el forn a 150º o 160º  punxant per saber quan està llest.

En fi  un pa de pessic bàsic (genovesa) que esperem ens serveixi de punt de partida per molts pastissos d’aniversari i celebracions especials.

7 comentaris:

  1. Un pa de pessic bàsic pel que es vulgui.
    Té una pinta esponjosa, esponjosa, com ha de ser.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Fa uns mesos jo també buscava la recepta perfecta de pa de pessic. Pel que veig hi ha mil i una receptes. Aquesta es veu molt esponjosa i segur que ha d'estar boníssim!

    ResponElimina
  3. Guauuu doncs t'ha quedat un tall genial, amb una pinta mmmmmmmm, es veu super esponjós, amb el teu permís em porto la recepta.
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponElimina
  4. Hola Família guapa tu

    En primer lloc desitjo de tot cor que tot vagi bé, i la mainada ?

    Un pa de pessic de hummm

    Bona revetlla a tots i mil petonets Susanna

    ResponElimina
  5. UUf!! Una recepte facil i deliciosa!! Em porta el record del pati de cole i i això fa que el brioix ja sigui especial!! jeje
    Em quedo com a seguidora

    http://comgatigosdisfrutaalacuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. Hola Jordi i Elba,

    He vist que teniu moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-vos la pàgina Lestevesreceptes.cat, llançada recentment, on els usuaris poden buscar entre més de 18000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, podeu afegir el vostre.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Voleu formar part de la nostra família?

    Quedem a la vostra disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  7. Un espai ben interessant, aquest blog. Si teniu una estoneta potser us agradarà el "regalet" que us he deixat al meu blog...
    http://aromafiguera.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
    Salut i fins aviat!

    ResponElimina