diumenge, 8 de gener de 2012

COC DE PERES FRESQUES I NOUS CARAMEL•LITZADES


L’altre dia a la fruiteria les peres feien tant bona cara que hem vaig encaterinar i vaig comprar 3k, un cop posades a la panera de casa maduren tant ràpid que s’han de buscar formules enginyoses per aprofitar-les. Aquí teniu un pastís que normalment es fa amb poma, però la veritat es que amb pera queda molt més bo.


INGREDIENTS
·         600gr de peres madures
·         400gr de sucre
·         160gr de fruits secs (en el nostre cas nous)
·         420gr de farina
·         2 culleradetes (de cafè) de bicarbonat
·         ½ culleradeta de sal
·         ½ culleradeta de canyella
·         ½ culleradeta de nou moscada molta (opcional)
·         2 ous grans
·         25cl d’oli d0oliva
·         Sucre glas per guarnir.


La peculiaritat d’aquesta recepta és que el sucre no es barreja amb la massa, es barreja amb la fruita i s’afegeix a l’últim moment. D’aquesta manera la fruita i la fruita seca dins el coc queda com caramel·litzada i està boníssim.


Peleu les peres i talleu-les a trossos grans, barregeu amb la fruita seca i el sucre en un bol i deixeu reposar durant 1 o 2 hores, remeneu sovint.
Escalfeu el forn a 190º. Unteu un motllo de xemeneia amb mantega i enfarineu.

Lligueu la farina, el bicarbonat, la sal la canyella i la nou moscada en un bol.
Bateu els ous molt bé durant 5 minuts a velocitat alta fins que quedi una crema blanca, incorporeu l’oli i barregeu suaument.


Poc a poc aneu afegint la farina amb el altres ingredients. Quan la massa sigui homogènia afegiu la barreja de peres i sucre. Col·loqueu al motllo i enforneu entre 45 minuts i 1 hora (depèn del forn) o fins que punxant al centre amb un escuradents surti net.

Deixeu refredar del tot sobre una reixa, desemmotlleu posant cap per baix. Empolvoreu amb sucre glaç i canyella abans de servir.

LA MATEIXA RECEPTA FA UNES MAGDALENES BONÍSSIMES



11 comentaris:

  1. Els pastissos amb pera m'encanten, a casa en fem sovint perquè els hi hem de treure profit abans de que es facin malbé! Ens enduem la teva recepta
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Es cvuriós que estem acostumats a fer servir les pomes i les peres donen un gust immillorable a moltes preparacions!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Bona idea, m'agraden les receptes amb peres, m'anoto la recepta per fer-la!

    ResponElimina
  4. Bon any 2012
    M'ha agradat la idea del sucre amb els fruits secs. Una proposta interessant.

    ResponElimina
  5. haig d'explotar més les peres, no se per què les cuino poc, això no pot ser!!! bon any guapa, segur que aquest any les festes han estat molt i molt especials... petonets

    ResponElimina
  6. A mi també em sembla que la pera en pastissos és fantàstica, potser m'agradi més que la poma per exemple.

    ResponElimina
  7. Un pastis que ha de ser la repera
    Petons i Bon Any

    ResponElimina
  8. Bon any a tots!!! Sembla que la pera es un oblidada de la nostra cuina, s'ha de reivindicar!!!
    Judith, tens raó han estats els Nadals més especials de la nostra vida.

    ResponElimina
  9. Bon any!
    També sóc de les que fa servir més les pomes que les peres i es que si a casa hi ha peres sempre se les menja el Lluc.
    M'agrada això de caramelitzar la fruita.
    Petons.

    ResponElimina
  10. Feliz año. feliz año, iye que guay esto con peras :)

    ResponElimina
  11. Jo també em torno boig amb les peres, però que siguin ben dolces. Als pastissos queden molt millor que les pomes, queden desfetes i caramel·litzades :-)
    M'hauria agradat veure el resultat final del pastís rodó, havia de ser molt bonic!

    ResponElimina