Avui us presentem una recepta moooooooolt fàcil i que fa quedar molt be, ideal per les festes de Nadal.
La vaig robar fa molts anys d’una casa on hem sentia molt a gust i ha esdevingut un dels clàssics de Can Gat i Gos. Es ràpida, la pots cuinar al darrer moment i hi ha molt poques probabilitats de que no quedi bo : LLAGOSTINS AL CAVA
La vaig robar fa molts anys d’una casa on hem sentia molt a gust i ha esdevingut un dels clàssics de Can Gat i Gos. Es ràpida, la pots cuinar al darrer moment i hi ha molt poques probabilitats de que no quedi bo : LLAGOSTINS AL CAVA
INGREDIENTS
- 5 o 6 llagostins per cap ( o més, vosaltres coneixeu els vostres convidats millor que nosaltres)
- Ceba.
- 1 got d’oli d’oliva verge (no gaire àcid).
- 2 copes de cava.
- Fulles de llorer.
- 1 bitxo (opcional)
- Flor de Sal o Sal MALDON.
Necessitareu una plàtera de forn de 4 o 5 dits de fondària.
Peleu la ceba i talleu-la a rodanxes molt primes, col·loqueu un llit de ceba generós al fons de la plàtera del forn. Al damunt col·loqueu el llagostins ben arrenglerats, màxim 2 pisos. Si sou molta colla es millor que feu 2 plàteres si apileu molts llagostins correu el perill de que quedin crus.
Reserveu fins ¾ abans de menjar. Normalment nosaltres ho tenim preparat, esperem que arribin tots els convidats, servim l’aperitiu i posem a fer els llagostins (bé ho fa en Gat, aquest es un dels seus plats estrella), quan acabeu el 1er plat ja estaran a punt per sortir a taula.
Escalfeu el forn a 180º.
Poseu a escalfar l’oli en un cassó amb la fulla de llorer i el bitxo (opcional). Just abans de que arrenqui el bull, quan deixa anar la primera fumarola, enretireu del foc i escaldeu els llagostins, amb molt de compte de no esquitxar-vos. Enforneu.
Al cap de 15 o 20 minuts ruixeu amb 1 o 2 copes de cava (depèn de la quantitat de llagostins) i torneu a enfornar 10 o 15 minuts.
Comproveu que la ceba estigui ben cuita i ja podeu servir. ¡¡¡ PREPAREU FORÇA PA, ELS LLAGOSTINS QUEDEN BONS, PERÒ EL SUC ES FANTÀSTIC!!!!
no me cabe ninguna duda de que estas buenisimos y el caldo divino
ResponEliminasaludos
Jordi i Elba; Uns llagostins impressionants, encara que, com dieu, el suc ho és tot...¡¡¡
ResponEliminaQue vagi de gust Elba i Jordi¡¡
Boníssims, fa poc en vaig veure una de similar amb conyac que em resultava més propera. Així amb cava no ho he fet mai! :)
ResponEliminaMira, és una bona pensada perquè estar a la taula i a la cuina es fa complicat.
ResponEliminaPetons.
aquest plat es de luxe!!!! quina sort tenir aquest plat a taula!!! petonets
ResponEliminaUn plat per a disfrutar i sucar molt de pa
ResponEliminaPetons
És un dels clàssics de Nadal a casa. Els prepara el meu pare. Però no hi posa cava. Estan deliciosos!!!
ResponEliminaPetonets
creo que te los voy a copiar así directamente... muaca
ResponEliminaRecepte ben bona !!!
ResponEliminaUna abraçada
Joan i Sara
I la flor de sal es posa al principi o al final de la cocció???
ResponEliminaNo sé si s'ha penjat el comentari que he fet perquè no el veig. Repeteixo: quan s'ha de posar la flor de sal, abans de la cocció o al final? Gràcies
ResponEliminaHo corroboro: estaven per xupar-se els dits i el suc per sucar-hi pa. Excel·lents. Èxit total.
ResponEliminaPer cert, la flor de sal l'he posada al final. Abans de coure-les les he salpebrat una mica.
Gràcies per la recepta. Repetirem