dilluns, 12 de desembre del 2011

LLAGOSTINS AL CAVA

Avui us presentem una recepta moooooooolt fàcil i que fa quedar molt be, ideal per les festes de Nadal.
La vaig robar fa molts anys d’una casa on hem sentia molt a gust i ha esdevingut un dels clàssics de Can Gat i Gos. Es ràpida, la pots cuinar al darrer moment i hi ha molt poques probabilitats de que no quedi bo : LLAGOSTINS AL CAVA


Reportatge fotogràfic col·laboració espontània de Pablo M. (Teenager)

INGREDIENTS

  • 5 o 6 llagostins per cap ( o més, vosaltres coneixeu els vostres convidats millor que nosaltres)
  • Ceba.
  • 1 got d’oli d’oliva verge (no gaire àcid).
  •  2 copes de cava.
  •  Fulles de llorer.
  • 1 bitxo (opcional)
  • Flor de Sal o Sal MALDON.

Necessitareu una plàtera de forn de 4 o 5 dits de fondària.

Peleu la ceba i talleu-la a rodanxes molt primes, col·loqueu un llit de ceba generós al fons de la plàtera del forn. Al damunt col·loqueu el llagostins ben arrenglerats, màxim 2 pisos. Si sou molta colla es millor que feu 2 plàteres si apileu molts llagostins correu el perill de que quedin crus.



Reserveu fins ¾ abans de menjar. Normalment nosaltres ho tenim preparat, esperem que arribin tots els convidats, servim l’aperitiu i posem a fer els llagostins (bé ho fa en Gat, aquest es un dels seus plats estrella), quan acabeu el 1er plat ja estaran a punt per sortir a taula.

Escalfeu el forn a 180º.



Poseu a escalfar l’oli en un cassó amb la fulla de llorer i el bitxo (opcional). Just abans de que arrenqui el bull, quan deixa anar la primera fumarola, enretireu del foc i escaldeu els llagostins,  amb molt de compte de no esquitxar-vos. Enforneu.

Al cap de 15 o 20 minuts ruixeu amb 1 o 2 copes de cava (depèn de la quantitat de llagostins) i torneu a enfornar 10 o 15 minuts.
Comproveu que la ceba estigui ben cuita i ja podeu servir.  ¡¡¡ PREPAREU FORÇA PA, ELS LLAGOSTINS QUEDEN BONS, PERÒ EL SUC ES FANTÀSTIC!!!!

12 comentaris:

  1. no me cabe ninguna duda de que estas buenisimos y el caldo divino
    saludos

    ResponElimina
  2. Jordi i Elba; Uns llagostins impressionants, encara que, com dieu, el suc ho és tot...¡¡¡
    Que vagi de gust Elba i Jordi¡¡

    ResponElimina
  3. Boníssims, fa poc en vaig veure una de similar amb conyac que em resultava més propera. Així amb cava no ho he fet mai! :)

    ResponElimina
  4. Mira, és una bona pensada perquè estar a la taula i a la cuina es fa complicat.
    Petons.

    ResponElimina
  5. aquest plat es de luxe!!!! quina sort tenir aquest plat a taula!!! petonets

    ResponElimina
  6. Un plat per a disfrutar i sucar molt de pa
    Petons

    ResponElimina
  7. És un dels clàssics de Nadal a casa. Els prepara el meu pare. Però no hi posa cava. Estan deliciosos!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. creo que te los voy a copiar así directamente... muaca

    ResponElimina
  9. Recepte ben bona !!!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  10. I la flor de sal es posa al principi o al final de la cocció???

    ResponElimina
  11. No sé si s'ha penjat el comentari que he fet perquè no el veig. Repeteixo: quan s'ha de posar la flor de sal, abans de la cocció o al final? Gràcies

    ResponElimina
  12. Ho corroboro: estaven per xupar-se els dits i el suc per sucar-hi pa. Excel·lents. Èxit total.
    Per cert, la flor de sal l'he posada al final. Abans de coure-les les he salpebrat una mica.
    Gràcies per la recepta. Repetirem

    ResponElimina