Seguim fent proves amb la cocció al forn amb bosses de cuinar. Com ja us varem explicar es tracta d’un mètode de cocció ràpid, fàcil i força saludable, a més de tenir el immens avantatge de que no embruta gens.
Al coures al vapor i amb el seu propi suc les carns queden molt tendres, a més resulten receptes molt pràctiques per a principiants o per aquells dies en que vas just de temps, ja que tots els ingredients es posen dins la bossa al principi i ja no cal preocupar-se'n més.
Al coures al vapor i amb el seu propi suc les carns queden molt tendres, a més resulten receptes molt pràctiques per a principiants o per aquells dies en que vas just de temps, ja que tots els ingredients es posen dins la bossa al principi i ja no cal preocupar-se'n més.
Coure d’aquesta manera permet aprofitar el forn mentre es cou un altre cosa, ja que ni esquitxa ni deixa anar gaire vapor ni olor.
INGREDIENTS
· 1kg de pollastre o de gall d’indi, tallat a trossos
· 1 o 2 llimones, per separat el suc i la pell
· 4 o 5 alls ( o un parell de culleradetes de pols d’all)
· Un bon grapat d’olives verdes (les que mes us agradin)
· Oli d’oliva
· Sal i pebre blanc
Escalfeu el forn a 190º, la temperatura màxima que admeten les bosses és 200º.
Si feu servir all natural peleu-lo i aixafeu-lo amb una mica de sal fins a fer una pasta ( Si utilitzeu all en pols un parell de cullerades de cafè). Afegiu el suc de 1 llimona i un bon raig d’oli d’oliva, sal i pebre blanc i remeneu fins que emulsioni.
Agafeu els trossos de pollastre i banyeu-los ens la preparació de llimona, tot seguit els introduïu dins la bossa de cocció junt amb les olives partides. Tanqueu la bossa vigilant que quedi inflada i feu un petit forat a una de les puntes. Si col·loqueu el pollastre sense que li toqui el plàstic us quedarà daurat.
Fiqueu al forn sobre una safata, vigilant que la bossa no toqui les parets , en el cas del pollastre heu de comptar 20min. per cada 500gr.
Un cop passat el temps de cocció, obriu la bossa barregeu tot el contingut i ja està llest per menjar. Les olives amoroseixen l’àcid de la llimona i tot plegat queda molt tendre i gustos. Més fàcil i net impossible.
Si voleu un altre recepta mireu POLLASTRE FÀCIL CUIT EN BOSSA
Caram, no coneixia aquest mètode. Però per l'aspecte que té aquest pollastre, ja veig que és fantàstic! Ha de ser ben bo amb les olives. No ho he provat mai, però n'hi posaré la pròxima vegada que en faci!!
ResponEliminaPetonets!
M'havien parlat d'això de les bosses, i veig que no exageraven! La pinta del pollastre és brutal, queda molt tendre i meloset! Ho haurem de provar, i així amb llimona i olives que ha quedat fantàstic!
ResponEliminaPetons!
Sandra
Ho haig de provar, segur que,a més de sa, ha de ser molt saborós, té un aspecte tendríssim!
ResponEliminadoncs seguiu provant que així nosaltres sabem els resultats!!!! un petonet
ResponEliminaJo finalment he comprat les bosses. Ara hauré de provar una recepta. Amb llimona i olives sembla molt bona.....
ResponEliminaTinc bosses que no he fet servir mai, m'heu animat a fer-ho i, a més, això de no embrutar encara m'anima més! Fins aviat!
ResponEliminaTinc de provar-ho, perquè veient l’aspecte del pollastre Ummmm i sense embrutar res de res.
ResponEliminaPetons
Aix, això de la bossa em fa una mica de por...
ResponEliminaesta molt be el pollastre a la bossa
ResponEliminanet i gustos
miquel
Gracies a tots pels comentaris!!! La propera la farem de peix o verduretes... per que no us penseu que les bosses només serveixen pel pollastre.
ResponEliminapetons gastronòmics
Es pot substituir les bosses pel recipient de lekue de silicona?
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminai tant que pots sustituir la bossa per un recipient de coure de silicona...si es amb reixeta al fons millor. una abraçada
ResponElimina