Ja ens varen avisar que quan comences a fer pa es converteix en una obsessió, fins que no et queda perfecte no pares i desprès comences a fer variacions.
Aquests panets surten de de la mateixa massa que la MONA DE PASQUA DE POBLE, com que ja estàvem amb els embotits “del pueblo” varem utilitzar les darreres restes d'una sobrassada que quedaven a la nevera per farcir els panets: deliciosos.
INGREDIENTS
· 750gr de farina integral
· 550ml d’Aigua tèbia
· Un rajolí d’Oli d’Oliva
· Sal (2 culleretes)
· 20gr de llevat de forner en pols
· 1 ou dur
· Sobrassada, una cullerada per cada panet, si es “del pueblo” millor.
Podeu consultar la preparació de la massa al post de la Mona.
Escalfeu el forn a 200º, amb el bol d’aigua a dins.
Un cop fermentada la massa per 2ª vegada la partiu amb trossos de la mida dels panets que vulgueu fer.
Arrodoniu una mica, com fent una bola, i amb el polzes feu un forat al centre, obriu una mica. Poseu la sobrassada i torneu a tancar i a fer bola.
Doneu als panets la forma que vulgueu, feu algun tall a la superfície i col·loqueu a la plata del forn, no massa a prop uns dels altre.
Coure uns 50min. a 200º amb el forn d'aire calent i ja estan llests.
Si us els mengeu al cap d'un parell de dies ,i estan una mica secs, obriu-los per la meitat, afegiu un tall de formatge i poseu al microones 30seg. Tindreu un entrepà boníssim.
Han de ser una pura delícia!
ResponEliminaMmmmm... com m'agrada el pa de poble!!!! I amb sobrassada artesana... se'm fa la boca aigua!!!
ResponEliminaUn petonas
Sònia
Ja no hi ha marxa enrere...
ResponEliminaBon cap de setmana!
No podreu parar, és un vici... com aquests panets de sobrassada!! M'encanten... i sé de bona tinta que estan de mort, també n'he fet! :P
ResponEliminaPetonets!
Sandra
Mare de Déu, quina passada!!!
ResponEliminaTeniu tota la raó, quan comences amb les masses de pa quedes com enganxat a fer-ne cada vegada, jejej. Si jo fins i tot tinc els cocs una miqueta abandonats!!!
PTNTS
Dolça
quin luxe! aquest panet recient sortit del forn ha de ser una delícia!!! petonets
ResponEliminaNosotros no somos muy aficionados a la sobrasada, no te voy a engañar. De hecho, tengo una en la nevera desde navidad que me la regalaron y no sé qué hacer con ella.
ResponEliminaCreo que en este momento lo he adivinado.
Este finde, panes de sobrasada.
Besos
Neeeeeeeeeeeengs, i si ja posats li fotem una mica de formatge del bó també a dintre.... osties tú :DDDDD
ResponEliminaQuina gana.
pues una buena idea que tendre que probar
ResponEliminabon cap de setmana
miquel
Que bons!! a mi la dèria del pa em va venir l'estiu passat, però com que al pis de bcn el forn que tenim no funciona (i com que ningú més a part de jo el faria servir, ningú es preocupa per arreglar-lo...) doncs ara m'he d'aguantar i esperar les vacances! Tenen super super bona pinta aquests panets! i amb sobrassada, que bons! potser quan els faci a sobre hi posaré formatge ratlltat... petons
ResponEliminaEls provaré, però barrejant la sobrassada amb tota la massa, semblant al pa de sant Jordi. A veure què tal.
ResponEliminaSalutacions,
Anna
Quina pena que no m'agradi la sobrassada perquè tenen un aspecte deliciós!!!
ResponEliminaIncreibles! Me'ls emporto per quan pugui...
ResponEliminaMónica-Recetasdemon