diumenge, 1 de maig de 2011

TATIN DE 2 TOMAQUETS I CORS DE CARXOFA

El mètode tatín és molt versàtil, admet qualsevol tipus d'ingredient i combinació i queda bé amb diferents tipus de bases: pasta de full, pasta brisa o massa de pizza.
Només cal que tingueu en compte una cosa: Un cop coberta no es pot afeguir ni treure rès, així que mana el temps de cocció de la base. Per tant els ingredients s'han de coure en la mateixa estona que la base i han de tenir un temps de cocció homogeni, sinó heu de posar-los prèviament cuits.



Quan varem penjar el post de la Tatín de peres i panses de corint varem comentar que també en fem de salades. Alguns de vosaltres ens veu demanar alguna recepta així que aquí en teniu dues.

INGREDIENTS
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 1 pot de cors de carxofa en conserva, el nostre es de L'Espinaler.
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Orenga, farigola o les herbes aromàtiques que més us agradin
  • 1 paquet de pasta de full
Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los a trossos grans.

Escorreu els cors de carxofa en conserva, si son sencers talleu-los per la meitat.

Col·loque el tomàquet natural i els cors de carxofa una platera de forn, al fer-ho penseu que desprès ,al donar la volta, els ingredients quedaran al revés de com els esteu col:locant.
Amaniu amb sal, oli i pebre. Afegiu unes tires o trossos de tomàquet italià i espolseu amb les herbes aromàtiques que més us agradin.



VARIACIONS: El mateix procediment utilitzant tomàquet madur i tomàquets cherry sencers, i uns tacs de formatge de cabra fresc també fa uan tatín espectacular.


Cobriu amb pasta de full i retalleu a la mida del motllo o que sobresurti una mica.
Poseu-la a coure al forn, seguint les instruccions del fabricant, quant la massa estigui daurada ja està llest.
Us recomanem no donar-li la volta fins el moment de servir per que la massa no quedi remullada.



PRECAUCIÓ: El tomàquet al coures al forn deixa anar bastant suc, que no sempre es consumeix en la cocció. Abans de donar-li la volta a la tatín, us recomanem que aixequeu una punta de la massa i aboqueu el suc en una salsera. Es millor servir-lo apart i que cadascú es possi el que vulgui que no pas presentar a taula una tatín totalment remullada.

Esperem que us agradi.

10 comentaris:

  1. Ep! molt interessant, ho penso provar

    ResponElimina
  2. esta TATIN ..es muy interesante ..tambien lo habia pensado hacer asi ...es que hay miles de formas ..besos MARIMI

    ResponElimina
  3. M'agraden les tatins salades. Jo en faig una de carxofes que queda molt bona. M'apunto el consell de no girar-la fins l'últim moment perquè la pasta no s'estovi, el trobo molt útil!

    ResponElimina
  4. no he tastat mai una tatin salada, però veien els resultats, segur que m'animo aviat!!! petonets

    ResponElimina
  5. Quina recepta més guapa, jo tampoc no he fet mai cap tatin amb ingredients salats, i ja va essent hora!

    ResponElimina
  6. M´ha agradat molt la teva versió de tatin!! ha de ser ben bona...un petonet

    ResponElimina
  7. Una versió fantàstica!! Just tenim pendent de publicar una tatin salada de tomàquets! jeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Molt original!!! Una tatin salada!!! La tomaquets i formatge de cabra la provo segur.....
    M'emporto la recepta, la idea.....

    ResponElimina
  9. esto tiene que estar buenísimo!

    ResponElimina
  10. Aquesta tatin te d’estar molt bona, de salades anem menjat, però no les he fet mai jo, m’apunto el teu consell, ja que tinc previst fer-ne una aquest cap de setmana
    Petons

    ResponElimina