Fa dies que teníem pendent fer una recepta que incorporés un café molt especial que acabem de descobrir: Kfè 9cafè
Es tracta d'un nou projecte empresarial d'uns molt estimats amícs que aporta una sorprenent visió sobre el món del cafè. Si voleu informació, receptes i curiositats sobre el cafè i el que l'envolta els podeu seguir al facebook KFÈFRIKI.
Ells ens van recomanar la recepta de la cobertura de Kafè, i nosaltres varem decidir incorporar-la a una mousse de torró. Aquí en teniu el resultat: PASTÍS DE MOUSSE DE TORRÓ AMB COBERTURA KFÈFRIKI.
- 20 o 30 galetes maria.
- 100gr de mantega.
- 1/2 tasa de cafè
INGREDIENTS per la mousse
- 3 ous
- 1 tableta de torró de xixona (minim 250gr)
- 250gr de nata líquida per muntar
- 50gr de sucre en pols (opcional)
INGREDIENTS per la cobertura
- 150gr de sucre moreno
- 2 tasses de KFÈ
- 1 cullerada de mantega
- 1 sobre de pols de gelatina.
Preparació de la base:
Tritureu les galetes maria amb la picadora o amb un morter, a nosaltres ens agrada que quedin alguns trossos grans. Desfeu la mantega al microones, a temperatura baixa 1 o 2 minuts, i barregeu amb la galeta i el cafè fins que formi una massa consistent.
Agafeu un motllo rodó, de 22 ó 25cm, amb la massa de galeta prement amb una cullereta o amb els dits per que quedi una paret prima.
Agafeu un motllo rodó, de 22 ó 25cm, amb la massa de galeta prement amb una cullereta o amb els dits per que quedi una paret prima.
Coure al forn uns 10 o 15 minuts i deixar refredar.
Preparació de la Mousse de torró:
Esmicoleu la barra de torró amb una forquilla i axaifeu-lo tant com poqueu. Afegiu els rovells dels ous i barregeu bé fins aconseguir una pasta homogènia.
Monteu la nata, es pot afeguir sucre en pols si us agrada molt dolç, nosaltres no en posem. Barregeu amb la crema de torró amb compte per que no es perdi volum.
Aboqueu al motllo, sobre la base de galeta, i guardeu al congelador.
Preparació de la cobertura KFÈFRIKI:
Si teniu cafetera exprés trieu un bon cafè, com el dels nostres amics de KFÈ, i feu 2 kfes espressos i 1 kafè america. Separeu la crema del cafè i reserveu. Si no prepareu una cafetera de café fort, també quedarà bo.
Poseu a coure en un cassó el sucre i la mantega i desfeu fins que caramelitzi. Amb el foc baix aneu afegint cullerades de kfè i remeneu. No l'aboqueu de cop perquè la baixada sobtada de temperatura faría endurir el carmelo i hauríeu de tornar a començar.
Necessitareu aprox. l'equivalent a una tassa gran de cafè.
Desfeu la gelatina en 2 cullerades de kafè fred, barregeu bé i incorporeu a la cobertura de kfé. Deixeu refredar fins que sembli que comença a quallar.
Traieu el pastís del congelador comproveu que està ben fred i comença a endurir.
Amb molt de compte aboqueu petites quantitats de cobertura sobre la mousse. Hem d'intentar que es formi un pel·licula prima de gelatina de forma ràpida, que segelli la mousse i ens permeti abocar la cobertura KFÈFRIKI sense espatllar el pastís.
Un cop incoporada tota la gelatina torneu a guardar al congelador. Al cap de 1/ 2 hora, quan la gelatina ja està cuallant, afegiu per sobre la crema del cafè que habieu reservat.
1 hora abans de menjar-lo passeu-lo a la nevera per que agafi temperatura.
Varem fer aqueste postres el dissabte que les amigues de Vilafranca van venir a dinar, veredicte: Un pastís per amants del cafè.
Hola a tots!!!
ResponEliminaEntre l'Anisakis i el Sr. Blogger hem estat uns dies fora de combat, però ja tornem a ser aquí.
Petons gastronòmics
Que boooooo, aquest pastís ha d'estar impressionant, la mousse de turró m'encanta però si li fiques la capeta de sobre com tu mmmmm ainssss, a casa els sogres encanta segur. Moltes mercis
ResponEliminaPetonets
Què dieu? Anisakis? Ostres, ja esteu bé?
ResponEliminaUs podeu creure que tinc com "antojo" de torró? jajaja i nom´s em falta veure aquest pastís, nyam, nyam!
Benvinguts de nou!
Petonet
Sandra
poco broma con el Anisakis.Espero que fuera suave.pero bueno con este pastis tan estupendo que has preparado y por las caras que veo en la foto es un pastis para llevarse a la carpeta de pendientes
ResponEliminasalud
miquel
Si es per amants del café es fet expresament per mi....
ResponEliminaI un truquet que em van ensenyar uns amics d'itàlia per fer espuma emb la cafetera típica oroley... amb la primera pujada, reservar aquell primer café mes intens, afegir sucre i batre bé, despres continues fent el caf´´e normal, i quean el tens a la tassa i poses una cullerada per sobre d'escuma que tenies reservada... i sembla un expreso...
Ja m'he anat del tema... jeje... El postre segur que m'agrada força, el torró i cafe... ummmmmm.
Per cert, aquest café no l'havia sentit a parlar, tenen web? o botiga? els podriem posar al gastro quan tornem a obrir..
Molta salut i més petons!
Anisakis? Espero que ja estigueu be...Cuideu-vos!!!
ResponEliminaEl pastis... de 10! I aixo que no m'agrada el cafe!!! Pero tinc uns amics que el gaudiran... jejeje
Petonets
Sònia
Això dels anisakis ja veig que no és per prendre-s'ho en broma!
ResponEliminaL'enllaç a la pàgina del cafè em dóna error.
Es veu que us ho passaveu bé!
Petonets i a cuidar-se mooooooooolt!;)
que contentes esteu!!! un astís súper original!!! molts petonets i cuida't!!!!!!
ResponEliminaq buena pinta me gustaaa :)
ResponEliminaTenir amics aventurers és fantàstic, i si a sobre aquesta aventura és sobre el món del kafé... la cosa es posa sobèrbia.
ResponEliminaCuideu-vos molt i recupereu-vos bé de l'anisakis!! :O
uy qué rico :) esta receta me la apunto!
ResponEliminaCom a bons amants del cafè que som, sens dubte el tastarem!!
ResponEliminaQuè bé passar una bona estona amb les amigues!! i si a sobre hi ha aquest pastís, encara millor.
ResponEliminaUna abraçada
Mónica-Recetasdemon
A mi del cafè sempre dic que només m'agrada l'olor! tot i que els bombons de xocolata i cafè, o les trufes que en porten, també m'agraden molt! A una bona amiga de la uni li dic un pastís d'aniversari, ella és l'amant número 1 del cafè, així que m'heu donat una gran idea!!! :) gràcies!
ResponEliminaHola a tots dos,
ResponEliminaEncara recordo el bon gust que em va deixar aquest fabulós pastís.
Mousse de torró?, vaig pensar, uff!!
Però, a la primera cullerada vaig flipar. Guau!!!
El cruixent de les galetes emborratxades de cafè, genial.
La mousse, boníssima i el detall de la gelatina de cafè amb l'escuma de cobertura em va semblar espectacular.
A part d'estar molt bo, tenia una una presentació digna de grans pastissers.
Aquest pastís va servir per arrodonir un dia molt guay.
Ho provarem de fer, ja que li vaig fer tan bona propaganda al Sergi que ens atrevirem, espero que ens quedi bastant similar.
Susanna (Vilafranca del Penedès)
Ah,Felicitats pels Peques.