dilluns, 28 de novembre del 2011

CASSOLA DE SÍPIA AMB PATATES

La receta de hoy va para el amigo Salvador, que hace unos días tuvo un buen susto, para demostrarle que se puede comer bien sabroso y cuidarse al mismo tiempo.

Per fi ha arribat el fred i ve de gust encendre els fogons i posar les cassoles a fer xup-xup. Avui us presentem un estofat de sípia i calamar, un plat complert, gustos , molt fàcil de fer, sense greix i sense sal afegida. Sí a mes tenim en compte que els ingredients son força econòmics....Que més es pot demanar??



INGREDIENTS
·         1 kilo, kilo i ½ de sípia i calamar nets.
·         patates
·         tomàquets naturals
·         ceba
·         ½ got de vi blanc
·         Un parell de fulles de llorer.

Peleu les patates, les cebes i els tomàquets i talleu a rodanxes de un dit de gruix.
Netegeu la sípia i els calamars i talleu a trossos quadrats petits.


Agafeu una cassola alta, poseu una capa de rodanxes de patata, una capa de rodanxes de tomàquet, una de ceba i una de sípia. Aneu repetint la operació fins omplir la cassola ben atapeïda, intercaleu entre les capes les fulles de llorer. Acabeu amb una capa de patata.










Nosaltres no hi afegim sal, en tenim prou amb la que deixen anar la sípia i el calamar,però en podeu posar una mica si sou de gust més salat.
Poseu a coure a foc lent, afegiu el ½ got de vi, si la cassola es molt grossa, afegiu també ½ got d’aigua. Tapeu  la cassola amb un plat pla amb un bol ple d’aigua al damunt i deixeu fer xup-xup a foc lent.









Això del bol amb aigua és una qüestió sentimental, tinc la imatge a la memòria de veure-ho fer així a casa, tot i que estic segura que amb les modernes cassoles ho podríem fer amb la tapa normal sense cap problema, que hi farem , soc una romàntica de la cuina.

Aneu comprovant la capa superior de patata, quan estigui ben cuita ja teniu l’estofat llest. Veureu que tots els ingredients han deixat anar el seus sucs naturals i us ha fet un caldo espectacular. Esperem que us agradi!!!

11 comentaris:

  1. Aquestes cassoletes guisades són les millors, quina delícia!!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Un plat com aquest ens fa feliços a casa , totalment!

    ResponElimina
  3. La sípia amb patates és una de les meves combinacions preferides!! Vinga Salvador, animat i menja sa i bó :)

    ResponElimina
  4. Saps que tinc a la nevera dues sèpies?? ;) ja se que soparem avui!!! petonets

    ResponElimina
  5. Què més es pot demanar? Dos plats! ja,ja,ja.
    Petonets.

    ResponElimina
  6. Que alguien te emocione por la mañana nada más llegar al trabajo es tan difícil e inusual...
    mil gracias por tus buenos,sanos y sabrosos deseos!!
    Salvador

    ResponElimina
  7. Ep nois/es!!! Petita errada: la primera capa ha de ser de patata... hem vaig equivocar i vaig posar sípia que no va be perquè s'enganxa. Ja està arreglat.
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  8. Se'm fa la boca aigua mmmmm!!
    La meva àvia també feia això del plat i mai he sabut si servia d'alguna cosa o no.

    ResponElimina
  9. Aquest plat esta boníssim, i molt saludable
    Petons

    ResponElimina
  10. atencion pregunta! per a quanta gent es la recepta? en contes de sepai poden ser nuggets de pollastre? (lo segon es broma) :- )

    ResponElimina
  11. ma quedar bonissim!! dos plats en uno, pim..pam!

    ResponElimina