La receta de hoy va para el amigo Salvador, que hace unos días tuvo un buen susto, para demostrarle que se puede comer bien sabroso y cuidarse al mismo tiempo.
Per fi ha arribat el fred i ve de gust encendre els fogons i posar les cassoles a fer xup-xup. Avui us presentem un estofat de sípia i calamar, un plat complert, gustos , molt fàcil de fer, sense greix i sense sal afegida. Sí a mes tenim en compte que els ingredients son força econòmics....Que més es pot demanar??
INGREDIENTS
· 1 kilo, kilo i ½ de sípia i calamar nets.
· patates
· tomàquets naturals
· ceba
· ½ got de vi blanc
· Un parell de fulles de llorer.
Peleu les patates, les cebes i els tomàquets i talleu a rodanxes de un dit de gruix.
Netegeu la sípia i els calamars i talleu a trossos quadrats petits.
Nosaltres no hi afegim sal, en tenim prou amb la que deixen anar la sípia i el calamar,però en podeu posar una mica si sou de gust més salat.
Poseu a coure a foc lent, afegiu el ½ got de vi, si la cassola es molt grossa, afegiu també ½ got d’aigua. Tapeu la cassola amb un plat pla amb un bol ple d’aigua al damunt i deixeu fer xup-xup a foc lent.
Això del bol amb aigua és una qüestió sentimental, tinc la imatge a la memòria de veure-ho fer així a casa, tot i que estic segura que amb les modernes cassoles ho podríem fer amb la tapa normal sense cap problema, que hi farem , soc una romàntica de la cuina.
Aneu comprovant la capa superior de patata, quan estigui ben cuita ja teniu l’estofat llest. Veureu que tots els ingredients han deixat anar el seus sucs naturals i us ha fet un caldo espectacular. Esperem que us agradi!!!
Aquestes cassoletes guisades són les millors, quina delícia!!
ResponEliminaPetons
Sandra
Un plat com aquest ens fa feliços a casa , totalment!
ResponEliminaLa sípia amb patates és una de les meves combinacions preferides!! Vinga Salvador, animat i menja sa i bó :)
ResponEliminaSaps que tinc a la nevera dues sèpies?? ;) ja se que soparem avui!!! petonets
ResponEliminaQuè més es pot demanar? Dos plats! ja,ja,ja.
ResponEliminaPetonets.
Que alguien te emocione por la mañana nada más llegar al trabajo es tan difícil e inusual...
ResponEliminamil gracias por tus buenos,sanos y sabrosos deseos!!
Salvador
Ep nois/es!!! Petita errada: la primera capa ha de ser de patata... hem vaig equivocar i vaig posar sípia que no va be perquè s'enganxa. Ja està arreglat.
ResponEliminapetons gastronòmics
Se'm fa la boca aigua mmmmm!!
ResponEliminaLa meva àvia també feia això del plat i mai he sabut si servia d'alguna cosa o no.
Aquest plat esta boníssim, i molt saludable
ResponEliminaPetons
atencion pregunta! per a quanta gent es la recepta? en contes de sepai poden ser nuggets de pollastre? (lo segon es broma) :- )
ResponEliminama quedar bonissim!! dos plats en uno, pim..pam!
ResponElimina