diumenge, 19 de desembre de 2010

PINXO DE TOMÀQUET ITALIÀ I FORMATGE

Ens han regalat tomàquets italians secs, segur que els heu vist al mercat o en alguna fira de productes naturals.
Es un tomàquet sec, una mica salat i de gust fort que posat en adob es pot utilitzar per amanides, per acompanyar formatge o, com en el nostre cas per preparar pinxos.


Posar el tomàquet en remull en aigua calenta durant una hora. Escórrer i  assecar amb un drap de cotó o paper de cuina.
Tallar a tires o a trossos petits, posar en un pot de vidre, afegir les herbes i condiments que més us agradin, nosaltres hi posem llorer, orenga, unes boletes de pebre negre i un all sencer. Si us agrada el picant afegiu un bitxo.
 Ompliu el pot,fins a cobrir els tomàquets, amb oli d’oliva i deixeu reposar una setmana.
Ja teniu el tomàquet adobat llest per utilitzar, donarà un toc molt especial a qualsevol amanida, i acompanya molt bé la mozzarella i els formatges de cabra.
Nosaltres us proposem un pinxo fàcil 

Un llesca de pa torrat amb oli d’oliva, posar-hi un tall de formatge de cabra tendre o qualsevol formatge de fondre amb una gota de mel a sobre. Escalfar al microones o al grill fins que el formatge fongui, col·loqueu uns trossos del vostre tomàquet adobat a sobre i servir.

Fàcil i molt saborós.


2 comentaris:

  1. el toc de mel és interessantíssim.
    i la fotografia fa venir salivera.....
    ada

    ResponElimina
  2. Gracies Ada, Felíces i gastronómiques festes !!!!

    ResponElimina