Som uns grans amants de les carxofes, i ara, al hivern estan en el seu millor moment. Amb aquesta recepta busquem una forma de coure les carxofes que ens permeti aprofitar-les al màxim, veureu que queden tan tendres que pràcticament es pot menjar tot.
INGREDIENTS (4 persones)
· 8 o 10 carxofes
· 4 espàrrecs verds
· 1 litre de vi.
· 1 litre de brou de pollastre
· 100 o 150 gr. d’encenalls de pernil.
· 1 all.
· 2 fulles de llorer.
Netegeu les carxofes, trèieu les fulles mes dures i talleu la punta de la resta . No llenceu la tija, peleu-la i poseu-la a bullir junt amb les carxofes, el vi , el brou de pollastre, l’all i les fulles de llorer.
Quan les carxofes siguin ben cuites poseu-les a un colador, cap per avall , per que deixin anar l’excés de suc.
Si sou amants de les sopes, aprofiteu el suc de cocció per posar-hi un grapat de fideus prims o d’arròs, fa una sopeta boníssima....
En una paella saltegeu les tiges cuites de carxofa, els espàrrecs i els encenalls de pernil, tot tallat molt petit, amb aquest saltejat farciu les carxofes amb una cullera. Escalfeu al forn durant 10 minuts abans de servir, si voleu es poden gratinar posant-hi una picada de avellanes, pa ratllat i un bocinet de mantega per sobre.
Bon profit !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada