dimecres, 5 de gener del 2011

CONILL FARCIT DE BOLETS, ORELLANES I CODONYAT

Aquest es un d’aquells plats que et surten desprès de llegir varies receptes als teus llibres favorits, cercar per internet, parlar amb els “bojos per la cuina” que et cauen més a prop, i no trobar rés que t’acabi de fer el pes,  al final agafes diferents idees, la teva intuïció i alguns dels teus ingredients favorits, i proves sort..... aquí en teniu el resultat....

INGREDIENTS (Per a 4/5 persones)
·         1 conill desossat.
·         Un grapat de bolets secs.
·         100gr d’orellanes.
·         1 tros de codonyat, el nostre es fet a casa però servirà qualsevol que trobeu al mercat.
·         1 ceba.
·         1 litre d’aigua.
·         Oli d’oliva.
·         Maizena.
Encara que sembli mentida la part més difícil de la recepta ha estat convèncer al carnisser per que ens desosses un conill, ¡¡¡ Nosaltres no sabríem ni per on començar J!!!!. Si aconseguiu això la resta no us ha de fer cap por.
La nit abans poseu les orellanes i els bolets secs en remull, per separat. L’aigua de remullar els bolets l’haureu de reservar, servirà per fer el suc.

Col·loqueu el conill desossat sobre un superfície plana, retalleu les puntes de les cames i feu servir els trossos per cobrir la part de les costelles on la carn és molt prima, aprofiteu també per tapar algun forat que s’hagi pogut fer al desossar. Salpebreu bastant, penseu que els ingredients del farcit són dolços i quedaria molt insuls.
Al centre del conill esteneu els bolets escorreguts, 4 o 5 orellanes tallades a trossos i unes tires de un dit de gruix de  codonyat.
Enrotlleu sobre si mateix i lligueu amb fil de cuina,  no patiu si el primer cop no queda gaire bé, no afecta al gust del plat i mica en mica es va agafant pràctica.
Peleu i talleu la ceba i poseu-la a la cassola amb oli d’oliva, si us han quedat bolets també els podeu afegir. Quan sigui ben rossa afegiu el conill i marqueu-lo bé, que quedi daurat per totes les cares.
Afegiu el suc de remullar els bolets (aprox. ½ litre) i deixeu coure a foc mig durant 1 hora.
Retireu el conill i deixeu refredar abans de tallar, si el talleu calent se us desfaran els talls.
Passeu el suc de coure el conill pel col·lador xinés un parell de vegades fins que quedi ben net, torneu a posar a la cassola i feu bullir fins reduir a 2/3 parts, si cal el podeu espessir amb una mica de Maizena. Rectifiqueu de sal.
Deslligueu i talleu el conill a medallons de uns 2 dits de gruix, col·loqueu a la cassola amb el suc, afegiu la resta d’orellanes i feu coure durant una ½ hora.

Serviu calent ,acompanyat de pa blanc  tendre o d’una mica cuscús, el suc s’ho val.
A casa ha agradat molt...... Ja ens direu que us sembla si ho proveu.

5 comentaris:

  1. Com ens va dir l'Ada Parellada fa uns dies, hem de reivindicar el conill... una carn tendre, molt sana, económica i que està patint " els efectes de la globalització "... Amb aquesta recepta possem el nostre granet de sorra.
    Bon profit a tots.....

    ResponElimina
  2. Espectacular. Per descomptat, l'afegeixo a les meves receptes favorites. La combinació de la carn suau del conill amb la dolçor de les orellanes i la untuositat i la potència dels bolets és un as guanyador.
    una abraçada!
    Ada

    ResponElimina
  3. Moltes gracies Ada, si ho proves ens agradarà coneixer el resultat....

    ResponElimina
  4. IMPRESIONANTE, aunque a mi marido le encanta el conejo, no es un planto habitual, ni preferido para el resto de la familia. Puedo asegurar que esto a partir de ahora no será así, incluso para los peques que a pesar de que los ingredientes por separado no son de su agrado, en conjunto les encantó.
    Gracias por vuestra creatividad.

    ResponElimina
  5. Toñi, doy fe de que le quedó bueníssimo, y además mejoró nuestra receta enrollandolo con malla en lugar de atarlo !!Que listo!!! Tomamos nota para la próxima vez.....Gracias a vosotros por apuntaros a nuestros inventos... Un Abrazo

    ResponElimina