dissabte, 8 de gener del 2011

CREMA DE CARBASSA AL CURRI

Avui us proposem una crema de carbassa, seguint en la línea de les receptes per recuperar-nos dels excessos nadalencs.
Va molt bé qualsevol dia per sopar, podeu trobar els ingredients fàcilment, sobretot en aquesta època, i el curri li dona un toc especial que la fa menys avorrida.

INGREDIENTS
·         Mitja carbassa.
·         4 o 5 pastanagues.
·         1 ceba.
·         1 porro.
·         Curri, 2 culleradetes de cafè
·         Formatge fresc o d’untar (opcional).
Peleu la ceba i el porro, poseu a la cassola amb oli d’oliva i saltegeu. Afegiu les dues culleradetes de curri i remeneu fins que estigui daurat, vigileu no se us cremi el porro.
Afegiu la carbassa i les pastanagues, tot pelat i tallat a daus no molt grans,  saltegeu una mica per que agafin el gust del curri. Cobriu d’aigua i feu coure a foc lent fins que la pastanaga estigui ben cuita.
Passeu per la batedora/trinxadora per fer-ne una crema fina, si us queda molt espès allargueu amb una mica d’aigua, rectifiqueu de sal i ja està llesta.
S’ha de servir mes aviat calenta,  en el moment de presentar a taula podeu afegir una bola o una “illa” de formatge fresc o formatge d’untar, que al remoure es desfarà i es barrejarà amb la crema de carbassa donant un contrapunt al picant del curri.
Tot i que es una crema que a casa fem sovint , per ocasions especials la servim en copa de còctel amb la boleta de formatge al fons i queda prou be.

2 comentaris:

  1. HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMmmmmmmmm calabaza a todo tren!!! es que me encanta.. hoy me la hice tal cual hervida crujiente, pero me gusta en puré, en muffins, a la plancha.... y con curry nunca la he comido, así que ya sé que voy a cenar :D

    Tomo nota de los dulces gastronómicos. Hace muchos años mis padres regentaban una tienda de productos dietéticos, y estoy familiarizada con la elaboración de pastas sin azúcar. De hecho hacía hasta croissants y lionesas. Pero la normativa cambió y no nos permitieron elaborar los productos sin registro sanitario -- lo entiendo y ahora estoy persiguiendo ese dichoso registro ajjaaajjaj -- el karma debe ser!!! Bueno, de nuevo voy a elaborar productos sin gluten -- que también elaboraba cuando nadie hacía porque casi nadie tenía esa intolerancia, pero por una sola clienta que teníamos me volqué en hacerle hasta pan.... hasta que hubieron muchísimos más casos y ya lo venden hasta en Mercadona.

    Siempre inventando jajajajajajajajajj

    Muchas gracias por el ánimo. A ver si conseguimos hacer un apartado especial para intolerantes al azúcar que no hay mucho en la red. Muuuaaaa

    ResponElimina
  2. ¿¿ Muffins de calabaza??? ¡¡Queremos la receta!!!
    Besos

    ResponElimina