dilluns, 17 de gener del 2011

LA NOSTRA SOPA MISO DE CADA DIA

Si com nosaltres sou d’aquesta estranya espècie que passa tot el dia fora i quan torna a casa al vespre enyora un bon plat de sopa o una tassa de brou calent us fareu fans de la SOPA DE MISO. Segur que l'heu tastat en algun restaurant japonès.

Amb aquesta recepta participem per primera vegada al recull hemc50 de gener, sopetes ideals per aquesta època de l'any







El MISO es una pasta de soja fermentada amb diferents ingredients: arròs, civada, sal ..... i que japonesos i coreans fan servir des de temps inmemorials, junt amb un concentrat de bonítol, per elaborar sopes ràpides, reconfortants i molt saludables, tant per preparar l’estómac abans dels àpats,  com per ajudar al fetge a processar excessos. Diuen que un vol de sopa de miso és el millor per la ressaca.
A qualsevol botiga de productes asiàtics trobareu diferents tipus de pasta miso, en general quant més fosca és, mes forta de gust. Us recomanen començar per una de color marró claret i anar provant fins trobar la que més s’adapti al vostre gust.



INGREDIENTS (Per a 4 persones)
·         Pasta MISO.
·         Concentrat de brou de bonítol, nosaltres utilitzem YAMASA Tairyo Dashi.
·         Un parell de fulles tendres d’espinac, bledes o col xinesa.
·         1 pastanaga petita.
·         1 porro.
·         Algues wakame deshidratades.
·         Tofu blanc fresc (opcional).
Poseu un parell de gotes d’oli d’oliva a una cassola i saltegeu durant 1 minut les fulles tendres de verdura i el porro, tot tallat molt prim i, la pastanaga ratllada.  Cobriu amb dos dits d’aigua i afegiu la pasta miso a gust (nosaltres posem 2 cullerades) desfeu poc a poc a foc lent, que no arribi a bullir.
Quant estigui ben desfeta afegiu la resta d’aigua (aprox 1'5lts) i poseu a foc mig, afegiu 1 o 2 cullerades del concentrat de bonítol. Quan arrenqui el bull pareu el foc, afegiu unes poques algues wakame deshidratades i deixeu reposar tapat 5 minuts.  Si us agrada el tofu podeu afegir uns daus de tofu blanc fresc.
Aquesta es la nostra recepta però segur que trobeu una combinació pròpia amb facilitat. Ràpida i molt saludable,  també es perfecta com a entrant per un sopar de SUSHI.


4 comentaris:

  1. Una sopeta boníssima, i molt sana, a més!

    ResponElimina
  2. Una de mis sopas favoritas todo terreno. Siempre tengo miso en casa y que además lo uso en los purés o potages. ;) Y no veas la energía que da!

    Pero nunca la hago con puerro, fíjate. Siempre con algas -- de las que tenga en casa -- y con cebolleta o cebollino fresco al final.
    Ey.... me acertáis las sopas!! jjaajaj

    ResponElimina
  3. La única cosa que no m'agrada d'on visc es que no tinc cap botiga asiàtica a prop i per tant no tinc aquests ingredients a l'abast.

    Una sopa fantàstica de la que haurè de cercar la manera de proveir-me amb més facilitat!! :)

    ResponElimina
  4. Hola!

    No coneixia el teu bloc, he vingut enllaçada desde visc a la cuina.

    Aquesta sopeta fa venir salibera.

    Volia comentarte, que el proper dia 28 loles del bloc la coquessa i jo mateixa, obrirem un nou bloc per tal de promocionar la gastronomia catalana, les 947 rutes, on dinar, gastroagenda..etc, hi podrà participar tot aquell que ho dessitgi indicarem qui colabora i posrem enllaç al seu espai, en l'apartat de gastroblocs, estem intentant posar tots els blocs catalans per tal de donarlos a coneixèr, m'agradaria incloure el teu, però no se a quina provincia pertanys.
    Em podríes resoldre el dubte?
    gastropuntcat(arroba)gmail.com.

    Salut i felicitats per el bloc

    ResponElimina