dimecres, 19 de gener del 2011

POLLASTRE AL CURRI AMB POMA I RAIMS DE LA SORT

De curri cadascú te la seva recepta, tant per la mescla d’espècies que s’utilitza (a nosaltres ens agrada picant) com per la forma de fer-lo, vet aquí la nostra.  Comprem els ingredients en un supermercat asiàtic del centre de Barcelona, des d’aquí us recomanen perdre la por a entrar en les botigues exòtiques (xinesos, japonesos, pakistanesos.....) hi trobareu especies a molt bon preu i farines, salses, fruites...... que donaran noves perspectives a la vostra cuina.



INGREDIENTS
·         1kg o 1,5kg de pollastre.
·         1 ceba gran.
·         1 o 2 pomes.
·         Un grapat de grans de raïm.
·         Llet de coco, un got gran.
·         Curri en pols, una cullerada gran.
Poseu el pollastre en una bossa de plàstic amb la pols de curri i sal, tanqueu i sacseu fort per que quedi ben impregnat de les espècies.  Podeu fer aquesta recepta  tant amb pit de pollastre tallat a trossets petits (com al restaurant xinès) com amb cuixes o contra cuixes, això va a gustos.
Poseu oli d’oliva a una paella  fonda i poseu el pollastre, ha de quedar ben daurat. Peleu i talleu la ceba a trossos grans i afegiu , quan estigui mig cuita, la poma pelada i tallada a trossos.
Poseu a foc mig durant 5 a 10 minuts, afegiu la llet de coco i deixeu coure durant uns 20 minuts més. Afegiu la fruita dolça, aquesta vegada hem utilitzat els raïms grossos que ens van quedar de les 12 campanades, però també podeu utilitzar orellanes, prunes o panses.
Tasteu, rectifiqueu de sal i deixeu coure 2 minuts mes, el vostre pollastre al curri ja està llest.
Acompanyeu-lo arròs basmati o cuscús. Bon profit !!!
AQUESTA ES LA NOSTRA,  EXPLIQUEU-NOS LA VOSTRA RECEPTA ???

6 comentaris:

  1. Me gusta vuestra cocina! Ayer cuando hacía mi sopa de pescado y le puse miso, no pude evitar acordarme de vuestra entrada de la sopa :D y con las algas!
    El pollo con curry me encanta.. pero nunca lo he probado con uvas. Sí con manzana, pera, ciruelas, pasas..... lo típico vamos, pero uvas de mesa... lo haré. Muchas gracias. Me ha encantado.
    BEsos.

    ResponElimina
  2. Hola!
    Navegant per aquests internets de Déu hem trobat el vostre bloc. Us deixo aquest comentari perquè l'hem inclòs a la gastrosfera.cat, el llistat de blocs de cuina en català que fem al nostre bloc, olletadeverdures.cat. Si no us fa gràcia, ens ho dieu i us treiem!

    Vaig a fer un vol per la vostra cuina, que trobo que fa molt bona pinta!

    Salut!

    ResponElimina
  3. Encara tinc raïms jo també, els utilitzaré per fer aquest pollastre, a casa triomfarà segur! M'agrada molt la idea de posar-lo en una bossa de plàstic per tal que quedi ben especiat!

    ResponElimina
  4. Gracies a tots!! Els raïms van ser una sol·lució d'aquelles de " Obro la nevera a veure que hi ha...." però la veritat es que va quedar molt bó. Posant el curri d'aquesta manera i no a la salsa el gust queda molt potent a la carn.

    ResponElimina
  5. Acabo d'arribar aquí per casualitat, i m'agrada, m'agrada aquest bloc!! Amb el vostre permís em quedo com a seguidora, així veure el que es cou a aquesta cuina! Un petó, Paula (bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  6. Benvinguda Paula, gracies per quedar-te amb nosaltres.
    Petons

    ResponElimina