Fa anys teníem previst un sopar per 4 persones que es va convertir en un sopar per 7, i ,davant la mancança de prou roquefort per fer el plat que havíem triat, varem improvisar una salsa per “allargar-lo”. Amb els anys s’ha convertit en plat imprescindible dels nostres aperitius i sopars d’estiu, fins i tot acostuma a ser la nostra contribució a festes i celebracions a casa dels amics.
Ningú coneixia el secret de l’elaboració, s’havia convertit en la nostra “Salsa Secreta”, corrien rumors de que la compràvem feta i la fèiem passar per casolana, però varem prometre que si mai arribàvem a tenir més de 50 seguidors la publicaríem, així que aquí la teniu. Gràcies a tots els qui ens seguiu......
Ningú coneixia el secret de l’elaboració, s’havia convertit en la nostra “Salsa Secreta”, corrien rumors de que la compràvem feta i la fèiem passar per casolana, però varem prometre que si mai arribàvem a tenir més de 50 seguidors la publicaríem, així que aquí la teniu. Gràcies a tots els qui ens seguiu......
INGREDIENTS
· 150 o 200gr de roquefort.
· 200gr de formatge d’untar, tipus philadelphia.
· 1 rajolí de bourbon o whisky (opcional).
· Oli d’oliva
· Pastanaga, Api, endívies, bastonets de pa......
Aquesta salsa es fa a ma, amb una forquilla i una cullera, serà molt més fàcil si teniu el roquefort fora de la nevera una estona abans de començar a treballar.
Talleu el roquefort a trossos en un plat, afegiu un raig d’oli i aixafeu amb una forquilla fins aconseguir una pasta. Afegiu un raig de bourbon o whisky, no gaire, i barregeu amb un cullera fins que quedi una pasta fina i sense grumolls.
Talleu el roquefort a trossos en un plat, afegiu un raig d’oli i aixafeu amb una forquilla fins aconseguir una pasta. Afegiu un raig de bourbon o whisky, no gaire, i barregeu amb un cullera fins que quedi una pasta fina i sense grumolls.
Afegiu el formatge d’untar, no tot, 2/3 del total, i aneu barrejant amb la cullera de fusta fins incorporar les dues pastes en un crema uniforme. Arribat aquest punt es moment de tastar la salsa i rectificar-la al vostre gust: Si es massa forta afegiu més formatge d’untar, Si es massa suau afegiu una mica de sal i una mica més d’oli.
Serviu en un bol al centre d’una plata de verdures crues per anar sucant directament: pastanaga, api, endívies, poma..... nosaltres pelem la verdura un parell d’hores abans de servir-la, la tallem a bastonets prims i la guardem a la nevera dins d’aigua amb unes gotes de llimona o de vinagre blanc, d’aquesta manera queda fresca i cruixent.
També es pot servir amb bastonets de pa, amb amanida o per acompanyar carn.
GUARDEU-NOS EL SECRET ;o)
Hola guapa tu
ResponEliminaet guardaré el secret, però amb el teu permís anoto la recepta
mil petonets Susanna
Doncs molt bona idea, amb el formatge d'untar queda més suau.
ResponEliminano sóc amant del roquefort! però segur que la tasto amb un altre formatge! petonets
ResponEliminaSeré una tomba ;), però la provaré a casa!
ResponEliminaNo suelo ser muy de roquefort pero al mezclarlos con el otro queso ya me gusta mas.Lo intentare probar y guardare el secreto
ResponEliminaGracias por visitarme y asi poder hacerlo con vosotros, hasta la proxima parella
una abraçada
miquel
Si es que desde que en Ferràn va começar a divulgar la seva feina a El Bulli ja no hi ha secrets.... :D
ResponEliminaNo contaré el vostre secret, però a partir d'ara es convertirà amb la meva salsa secreta!!!! Gràcies per compartir-la! Paula
ResponEliminaThis secret recipe looks so delicious. I like to try.Thanks for sharing this wonderful recipe.
ResponEliminacheers
Hola a tots: Aquest és un d'aquells casos en que una recepta ben senzilla triomfa sense que sapigues ben be perque, agrada tan als fans del roquefort com als seus detractors....Gracies per "guardar el secret"
ResponEliminaBenvinguts els que ens visiteu per primera vegada, esperem seguir veient-vos er aquuí
Rani: Thanks for your visit, if you try this recipe please tell us...cheers
Guardaré el secret tant be com vosaltres, però imagineu tota la blogosfera al sopar pica amb els amics i pengem la salsa secreta de " com el gat i gos".
ResponEliminaL a bomba!!!!!jo per si de cas correria a enregistrar-ne la patent.
Mai:Molt bona...En fem donació desinteresada als amics de la blogosfera, aixó sí : si la tasetu i als vostres amics els hi agrada tant com als nostres....Ho volem saber!!!!
ResponEliminaPetons gastronómics
Me encanta!!!! por cierto, hoy he recordado esa salsa que os leí con mostaza, yogur y mahonesa... creo recordar que era más o menos así, y le puse alcaparras jeje.. y la usé para aderezar mi ensalada de pasta con piña, nueces, queso y pasas. Ñammmmm
ResponElimina