Aquest es el nostre petit homenatge al gran SANTI SANTAMARIA, seguint la proposta que fa uns dies ens van fer a tots els bloggaires gastronòmics des de decuina.net
Hem triat aquesta recepta per la senzillesa dels seus ingredients i de la seva elaboració , només cal un morter i una forquilla, per ser una recepta típica d’aquesta cuina de la terra sense artificis que de forma tant vehement hem sentit a en SANTI defensar tantes vegades.
Podeu seguir l’aportació de tots aquells que participem en aquest homenatge a la pàgina de Facebook de l’event CUINEM PER A SANTI SANTAMARIA
· 500GR de bacallà salat.
· 500gr de patates del bufet
· 250gr de nata liquida
· 2 trufes de 25gr aprox.
· Oli d’oliva
Poseu el bacallà en remull la nit abans, canvieu l’aigua 3 o 4 vegades.
En un cassó escaldeu el bacallà en la crema de llet, mentrestant peleu i bulliu les patates.
Amb una forquilla aixafeu les patates. En un morter aixafeu el bacallà amb la nata fins fer un crema, desprès barregeu amb el puré de patata i lligueu amb un rajolí d’oli d’oliva.
Ratlleu la tòfona i barregeu-la amb la brandada.
Bon profit!! SANTI VA PER TU !!!
Podeu trobar la recepta original i l’article que l’acompanyava a MAGAZINE DIGITAL Brandada de Bacallà Trofat
us ha quedat fantàstic! un bonic homenatge. petonets
ResponEliminaUn detall molt bonic!!! La recepta segur que bonissima....
ResponEliminaExcelent aquesta brandada, representativa a mes no poder de la cuina del mestre i que heu brodat.
ResponEliminaEns anem veient, una abraçada.
Ei!
ResponEliminaQuina senyora recepta! Certament, molt representativa de la cuina que defensava en Santi Santamaria: tradicional, però amb un punt d'innovació. JO no havia vist mai aquesta mescla bacallà - tòfona!
Salut!
Que bo que t'ha quedat!!!
ResponEliminaHehe... súper amb forma de formatge curat :))...
La presentació amb la tòfona rallada, l'stick de pa i l'or líquid m'agradat molt.
Petonàs!!!
Jo adoro el bacallà, es que no m'hi puc resistir. És cosa de familia :)
ResponEliminaMerci per participar :)
Uiiii que bona, unaktre branda al calaix de receptes per fer....
ResponEliminaQuina presentació!.
Una recepta boníssima per a aquest homenatge!
ResponEliminaMuchas gracias por avisarme. Voy a ver qué receta hago en su memoria. La tuya.... con lo que me gusta el bacalao y la trufa... merece un 10. BEsazos.
ResponEliminaMoltes Gracies a tots!!! Hem visitat els vostres blos i heu fet unes receptes fantàstiques, estem molt emocionats d'haber format part d'un homenatge tant especial.
ResponEliminaDulce: anímate mujer, aunque sea otro dia seguro que el olorcito de tus cazuelas también le llega allí donde esté.
Petons gastronòmics
M'encanta la brandada de bacallà, aquesta ha d'estar de mort.
ResponEliminaMolt bon homenatge. Avui us heu estrenat a la tele!!!!!!!! Enhorabona.