dimarts, 12 d’abril del 2011

CALDO SOSTENIBLE V: PEUS DE PORC AGREDOLÇOS

Amb la recepta d'avui acomiadem la sèrie CALDO SOSTENIBLE amb la que hem volgut compartir amb vosaltres un dels secrets de la nostra economia familiar i fer un petit homenatge a la cuina d'aprofitament de la qual som ferms defensors.


Tot i que hem reservat aquesta recepta per tancar “por todo lo alto” la serie, hem de reconèixer que a casa és la primera que vola, molt abans que els cigrons o  el trinxat. Aquí la teniu: PEUS DE PORC (manitas de ministro que en diuen alguns) AGREDOLÇOS.

INGREDIENTS

Del brou de carn:
  • 2 peus de porc partits pel mig
També afegirem:
  • 1 poma
  • Oli d’oliva
  • vinagre blanc
  • mel de romaní, o la que tinguem a l'abast


Quant trèieu els peus de porc del brou poseu-los a escórrer, fins que quedin secs.


Enfarineu-los i salpebreu-los. Reserveu.

Peleu una poma i talleu-la a trossos grans. Poseu una paella amb oli d'oliva a foc viu i fregiu tant els peus com els talls de poma vigilant que no es trenquin. Aneu amb compte que el peu de porc esquitxa molt !!
Quan estiguin daurats baixeu el foc, tireu a sobre de cada peu una cullerada de mel de romaní i doneu-li volta i volta per que es caramel·litzin una mica.


Afegiu 1 got mitjà de vinagre, nosaltres preferim blanc per que el plat no quedi molt fosc però amb vinagre negre queda igual de bo. Amb el foc una mica més viu aneu movent la paella, fent cercles, per quallar la salsa i per que tot plegat no s'enganxi mentre s'evapora l'alcohol del vinagre.
Si la salsa us ha quedat molt líquida, per no variar-li els gustos, la podeu espessir amb 1 o 2 cullerades de la gelatina que hauran deixat anar els peus quant els heu escorregut.

Es poden menjar acabats de fer, però estan més bons si els deixeu reposar unes hores i els torneu a escalfar abans de menjar-vos-els.

Esperem que us hagi agradat ;)

12 comentaris:

  1. Wuwwww!!! M'apunto aquesta recepta!!! al meu home li encantara!!!
    M'encanta la cuina d'aprofitament... a casa no es llença res!!!!
    Un petonas

    ResponElimina
  2. ostres quina velocitat.... Encara no havia aixecat el dit de l'enter. Gràcies pel comentari...
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  3. MMmmmmmmmmmmm que bons!!!!!! M'agraden moltissim, però no els menjo massa sovint. M'ha agradat molt la combinació amb la poma, de ben segur que els provaré de fer. Salutacions

    ResponElimina
  4. encara us quedaven receptes??? espectacular!!!! això dic jo estalviar!!!! petonets

    ResponElimina
  5. Així no les hem tastat mai els peus de porc! trobo que amb la poma han de quedar ben bons!

    ResponElimina
  6. No acostumo a menjar peus de porc... però ole, ole i ole! D'això se'n diu aprofitament i lo demés són tonteries!
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  7. M’encanten els peus de porc amb totes les preparacions possibles, amb faltava aquesta jejeje, queda anotada. Això si que es aprofitament
    Molts petons

    ResponElimina
  8. Els peus de porc em costen moltíssim. Al brou si que m'agradent amb tota la gelatina que hi aporten, però després... uffff

    ResponElimina
  9. Si senyor, uns bons peus de ministre!! A al llista de pendents!

    ResponElimina
  10. Nois, sou uns cracks! Quin munt de receptes!!
    A mi els pues de porc m'agraden molt però així, tan moderns, no els he tastat mai però ja us dic que segur que m'agradarien.

    ResponElimina
  11. fantasticos peus de porc o de ministre asi me falta de probar anotado queda
    miquel

    ResponElimina
  12. Hola colla,
    Gracies per tots els comentaris..... sembla que els peus de porc son una d'aquelles coses que no tenen punt mig: o t'encanten o no t'agraden gens... Si us agrada el gust agredolç d'aquesta recepta penseu que la podeu utilitzar amb altres carns, queda molt be amb aletes de pollastre o amb uns tallets de conill, això si per les carns blanques millor si ho deixeu reposar un dia per que agafi bé el gust (com si fos un escabetx).
    petons gastronòmics

    ResponElimina