Aquest es el 2on post de la sèrie : CALDO SOSTENIBLE, on us volem ensenyar com, per un preu ben ajustat, una bona olla de caldo de carn i verdures us pot resoldre els sopars o dinars d'una colla de dies.
No pretenem inventar rés, aquest ha estat un dels principis de l’economia familiar de moltes cases que coneixem, una saviesa que a passat de mares a fills durant generacions i que nosaltres hem adoptat.
INGREDIENTS
Del caldo de verdures:
Del caldo de verdures:
· 3 patates
· 3 o 4 pastanagues
· 1 porro
· tots els cigrons
Del brou de carn:
Del brou de carn:
· 1 botifarra blanca
I també afegirem:
I també afegirem:
· 3 cullerots de brou.
· 2 o 3 tomàquets pera.
· Un parell de fulles de llorer.
· Oli d’oliva i sal.
Peleu els tomàquets i talleu-los a daus, poseu-los a sofregir en una cassola amb el llorer, la sal i un polsim de sucre.
Mentrestant piqueu el porro tant prim com pugeu (un cop cuit costa una mica) i talleu les patates i les pastanagues a trossos mitjans.
Quan el tomàquet estigui mig fet afegiu el porro al sofregit, aneu remenant per que no s’enganxi, i la botifarra blanca tallada a rodanxes.
5 minuts desprès afegiu les patates i les pastanagues, salteu durant uns minuts i afegiu un got d’aigua.
Quant comenci a fer xup-xup afegiu els cullerots de brou, porteu al bull i afegiu els cigrons.
Deixeu coure a foc baix uns 10 minuts i , voilà, heu fet uns cigrons estofats ben ràpids.
Bon profit.
m'encanten aquest tipus d'entrades! en època de crisis el millor és estalviar! però sense perdre el plaer de menjar bé! petonets
ResponEliminaM'agrada molt aquesta recepta, ideal per a una família nombrosa com la meva!
ResponEliminaQue bo!!! A l'hivern venen molt de gust aquests tipus de plats i si a més són econòmics i sans, què més volem....
ResponEliminaAixò és una proposta de cuina bàsica que hauria de ser obligatoria. És implement, la base (o una de les tres o quatre bases) d'una alimentació sana i racional a l'hivern.
ResponEliminaquina pinta!! ya os he fichado para mis paseos matutinos por la red jejeje
ResponEliminabesades!!
M'encanta veure la de coses que es poden arribar a fer amb un bon brou. Felicitats.
ResponEliminaYo hace años no lo hacia pero ahora desde hace unos cinco años ya me lo como todo las sobras del caldo y la carne para croquetas.
ResponEliminauna abraçada
miquel
Hola guapa tu
ResponEliminaquin apàt més bo, com agrada a casa..et donc un 10
mil petonets SUsanna
Puc venir a sopar?! Sóc fanàtica absoluta del caldo... i ara m'entraria la mar de bé!
ResponEliminaOstres, el vostre truquillo de l'ou poché l'haurem de provar!
Petons!!
Recipe looks delicious.Thanks for your wonderful comment in my blog.
ResponEliminacheers
rani