dimecres, 9 de març del 2011

CALDO SOSTENIBLE II: CIGRONS ESTOFATS

Aquest es el 2on post de la sèrie : CALDO SOSTENIBLE, on us volem ensenyar com, per un preu ben ajustat, una bona olla de caldo de carn i verdures us pot resoldre els sopars o dinars d'una colla de dies.


No pretenem inventar rés, aquest ha estat un dels principis de l’economia familiar de moltes cases que coneixem, una saviesa que a passat de mares a fills durant generacions i que nosaltres hem adoptat.

INGREDIENTS

     Del caldo de verdures:
·         3 patates
·         3 o 4 pastanagues
·         1 porro
·         tots els cigrons

Del brou de carn:
·         1 botifarra blanca

I també afegirem:
·         3 cullerots de brou.
·         2 o 3 tomàquets pera.
·         Un parell de fulles de llorer.
·         Oli d’oliva i sal.

Peleu els tomàquets i talleu-los a daus, poseu-los a sofregir en una cassola amb el llorer, la sal i un polsim de sucre.


Mentrestant piqueu el porro tant prim com pugeu (un cop cuit costa una mica) i talleu les patates i les pastanagues a trossos mitjans.
Quan el tomàquet estigui mig fet afegiu el porro al sofregit, aneu remenant per que no s’enganxi, i la botifarra blanca tallada a rodanxes.
5 minuts desprès afegiu les patates i les pastanagues, salteu durant uns minuts i afegiu un got d’aigua.
Quant comenci a fer xup-xup afegiu els cullerots de brou, porteu al bull i afegiu els cigrons.
Deixeu coure a foc baix uns 10 minuts i , voilà, heu fet uns cigrons estofats ben ràpids.
Bon profit.

10 comentaris:

  1. m'encanten aquest tipus d'entrades! en època de crisis el millor és estalviar! però sense perdre el plaer de menjar bé! petonets

    ResponElimina
  2. M'agrada molt aquesta recepta, ideal per a una família nombrosa com la meva!

    ResponElimina
  3. Que bo!!! A l'hivern venen molt de gust aquests tipus de plats i si a més són econòmics i sans, què més volem....

    ResponElimina
  4. Això és una proposta de cuina bàsica que hauria de ser obligatoria. És implement, la base (o una de les tres o quatre bases) d'una alimentació sana i racional a l'hivern.

    ResponElimina
  5. quina pinta!! ya os he fichado para mis paseos matutinos por la red jejeje
    besades!!

    ResponElimina
  6. M'encanta veure la de coses que es poden arribar a fer amb un bon brou. Felicitats.

    ResponElimina
  7. Yo hace años no lo hacia pero ahora desde hace unos cinco años ya me lo como todo las sobras del caldo y la carne para croquetas.
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  8. Hola guapa tu

    quin apàt més bo, com agrada a casa..et donc un 10

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina
  9. Puc venir a sopar?! Sóc fanàtica absoluta del caldo... i ara m'entraria la mar de bé!
    Ostres, el vostre truquillo de l'ou poché l'haurem de provar!
    Petons!!

    ResponElimina
  10. Recipe looks delicious.Thanks for your wonderful comment in my blog.
    cheers
    rani

    ResponElimina