diumenge, 13 de novembre de 2011

BROWNIES DE XOCOLATA I NOUS

Divendres va ser #eldiadelbrownie, molts blogs varen publicar receptes fabuloses i temptadores d’aquets pastissets. Podreu trobar-les totes a El Monstruo de las galletas. La nostra es una recepta clàssica, de xocolata i nous.

Com que es tracta d’uns dolços consistents nosaltres els preferim a mitja tarda amb el cafè o de resopó fent sobretaula, fins i tot potser amb un Gintònic. Aquets els varem portar a una festa que es va allargar fins ven entrada la matinada i no en va quedar ni un.


INGREDIENTS
·         120gr de xocolata negre sense sucre, picada a trossos grans
·         115gr de mantega o margarina
·         2 ous grans
·         260gr de sucre blanc
·         1 culleradeta de vainilla en pols
·         70 gr de farina
·         ½ culleradeta de sal
·         180gr de xocolata tallat a trossos (es millor si es una xocolata diferent de la que utilitzeu com a base: blanca, amb llet, 72% cacao...)
·         90gr de nous picades
·         Sucre glas


Preescalfar el forn a 180ºC. Untar  amb mantega un motlle de forn de 20cmx20cm aprox . i reservar.
Desfeu la xocolata sense sucre i la mantega, nosaltres ho fem al bany maria, però també ho podeu fer al microones.

Bateu el sous en un bol gran, afegiu el sucre a poc a poc fins que quedi una crema homogènia i de color llimona.
Afegiu la xocolata desfeta, l’essència de vainilla i bateu. Afegiu la farina i la sal i bateu a baixa velocitat fins que la barreja sigui homogènia.

Afegiu les nous i els trossos de xocolata i barregeu amb una cullera de fusta o una espàtula. Aboqueu al motlle de forn que teníeu preparat.Coure durant 30min. O fins que les bores comencin a separar-se del motlle.  


Deixeu refredar sobre una reixa abans de tallar-los a trossets de un 5x5cm. Empolvoreu amb sucre glas i ja estan llestos. Bon profit!!!

5 comentaris:

  1. Quants brownies!!! El nostre tb es va acabar en un resopó....jejejeje...

    ResponElimina
  2. El que jo dic, he de fer un brownie per reconciliar-me, l'últim em va quedar fatal!:(
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Els brownies m'agraden molt per a esmorzar de diumenge, per sucar i sucar perque son tan densos que sempre em fan venir ganes de tenir un bon got de llet al costat :)

    ResponElimina
  4. Nosaltres amb molta habilitat vam jugar la carta de pasapalabra, estem a dieta i un brownie és massa temptació per dir que no XD
    El vostre brownie es veu deliciós i ben sucós, dels que es poden mastegar!

    ResponElimina