dimarts, 22 de novembre del 2011

PRESA DE PORC IBÈRIC AMB GLACEJAT DE TARONJA I ROMANÍ

Aquesta es una adaptació d’una recepta de Mikel Lopez Iturriaga publicada al seu blog El Comidista, que fa temps que teníem pendent. Ell la fa amb Secret de porc ibèric, però nosaltres varem decidir fer-la amb presa de porc ibèric que es una peça menys greixosa.

La veritat es que es una recepta molt fàcil, cal una mica de paciència però es de nivell bàsic.

INGREDIENTS
·         Presa de porc Ibèric, entre 1k i Kilo i ½, en una sola peça.
·         4 cullerades de mel de romaní, o la que tingueu a ma.
·         2 taronges
·         1 branqueta de romaní i 1 de farigola fresques
·         2 cullerades de vinagre blanc o vinagre d’arròs (sense sucre).

Netegeu la peça de carn si veieu que te un excés de greix i unteu-la amb oli d’oliva.
Poseu-la en una paella alta o en una cassola i marqueu-la a foc viu fins que estigui ben daurada per tots els cantons.
Retireu el tall, salpebreu-lo generosament i reserveu.

Preescalfar el forn a 180º.

Abaixeu el foc i afegiu el suc de les taronges. Amb una cullera de fusta ajudeu a lligar el greix amb el suc, afegiu la mel, el vinagre i les herbes aromàtiques i deixeu reduir uns 5 minuts, fins que agafi consistència de xarop.

Pinteu una plata de forn fonda amb oli d’oliva, col·loqueu la presa de porc i unteu-la be amb el xarop de taronja. Reserveu la resta del xarop per anar repetint la operació durant la cocció.


Coure al forn entre 30 i 45min. Depenent del pes. Cada deu minuts pinteu amb el xarop de taronja i aneu donant la volta per que quedi ben glacejat per totes bandes.

Retireu del forn, doneu una darrera capa de glacejat i deixeu reposar uns minuts. Serviu-lo tallat prim, amb escates de sal i unes branquetes de les herbes aromàtiques.
Va molt be acompanyat de puré o de ceba confitada.

5 comentaris:

  1. Boníssima aquesta presa de porc ibèrica mmmmm. A mi el secret m'ha cansat, durant molt de temps el feia servir però darrerament també tiraria més per la presa :))

    ResponElimina
  2. segur que estava boníssima!!! petonets

    ResponElimina
  3. bonisima me encanta la prese iberica y con este acompañamiento divino

    ResponElimina
  4. A de quedar molt bona, es tindrà de provar
    Petons

    ResponElimina
  5. Segur que estava molt bona però la carn a mi em costa...
    Petons.

    ResponElimina