diumenge, 22 de maig del 2011

KIT - CAT (& DOG)

HOLA A TOTHOM!!!!

Degut a esdeveniments familiars molt feliços estarem un parell de setmanes OFF.
A la tornada a Can Gat i Gos ja no cuinarem per dos, CUINAREM PER QUATRE!!!!

Segur que la primera recepta quan tornem serà " Papilla" de fruites.

Molts petons i fins aviat.

dilluns, 16 de maig del 2011

PASTIS FRED DE MOUSSE DE TORRÓ I KFÈFRIKI

Fa dies que teníem pendent fer una recepta que incorporés un café molt especial que acabem de descobrir: Kfè 9cafè
Es tracta d'un nou projecte empresarial d'uns molt estimats amícs que aporta una sorprenent visió sobre el món del cafè. Si voleu informació, receptes i curiositats sobre el cafè i el que l'envolta els podeu seguir al facebook KFÈFRIKI.

Ells ens van recomanar la recepta de la cobertura de Kafè, i nosaltres varem decidir incorporar-la a una mousse de torró. Aquí en teniu el resultat: PASTÍS DE MOUSSE DE TORRÓ AMB COBERTURA KFÈFRIKI.



INGREDIENTS per la base
  • 20 o 30 galetes maria.
  • 100gr de mantega.
  • 1/2 tasa de cafè
INGREDIENTS per la mousse
  • 3 ous
  • 1 tableta de torró de xixona (minim 250gr)
  • 250gr de nata líquida per muntar
  • 50gr de sucre en pols (opcional)
INGREDIENTS per la cobertura
  • 150gr de sucre moreno
  • 2 tasses de KFÈ
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 sobre de pols de gelatina.


Preparació de la base:

Escalfar el forn a 180º.
Tritureu les galetes maria amb la picadora o amb un morter, a nosaltres ens agrada que quedin alguns trossos grans. Desfeu la mantega al microones, a temperatura baixa 1 o 2 minuts, i barregeu amb la galeta i el cafè fins que formi una massa consistent.



Agafeu un motllo rodó, de 22 ó 25cm, amb la massa de galeta prement amb una cullereta o amb els dits per que quedi una paret prima.
Coure al forn uns 10 o 15 minuts i deixar refredar.



Preparació de la Mousse de torró:

Esmicoleu la barra de torró amb una forquilla i axaifeu-lo tant com poqueu. Afegiu els rovells dels ous i barregeu bé fins aconseguir una pasta homogènia.






Monteu la nata, es pot afeguir sucre en pols si us agrada molt dolç, nosaltres no en posem. Barregeu amb la crema de torró amb compte per que no es perdi volum.





Monteu les clares a punt de neu i barrejeu amb la crema de torró.
Aboqueu al motllo, sobre la base de galeta, i guardeu al congelador.



Preparació de la cobertura KFÈFRIKI:

Si teniu cafetera exprés trieu un bon cafè, com el dels nostres amics de KFÈ, i feu 2 kfes espressos i 1 kafè america. Separeu la crema del cafè i reserveu. Si no prepareu una cafetera de café fort, també quedarà bo.

Poseu a coure en un cassó el sucre i la mantega i desfeu fins que caramelitzi. Amb el foc baix aneu afegint cullerades de kfè i remeneu. No l'aboqueu de cop perquè la baixada sobtada de temperatura faría endurir el carmelo i hauríeu de tornar a començar.

Necessitareu aprox. l'equivalent a una tassa gran de cafè.


Desfeu la gelatina en 2 cullerades de kafè fred, barregeu bé i incorporeu a la cobertura de kfé. Deixeu refredar fins que sembli que comença a quallar.

Traieu el pastís del congelador comproveu que està ben fred i comença a endurir.
Amb molt de compte aboqueu petites quantitats de cobertura sobre la mousse. Hem d'intentar que es formi un pel·licula prima de gelatina de forma ràpida, que segelli la mousse i ens permeti abocar la cobertura KFÈFRIKI sense espatllar el pastís.


Un cop incoporada tota la gelatina torneu a guardar al congelador.  Al cap de 1/ 2 hora, quan la gelatina ja està cuallant, afegiu per sobre la crema del cafè que habieu reservat.

1 hora abans de menjar-lo passeu-lo a la nevera per que agafi temperatura.


Varem fer aqueste postres el dissabte que les amigues de Vilafranca van venir a dinar, veredicte: Un pastís per amants del cafè.




dijous, 5 de maig del 2011

PANETS DE SOBRASSADA

Ja ens varen avisar que quan comences a fer pa es converteix en una obsessió, fins que no et queda perfecte no pares i desprès comences a fer variacions.

Aquests panets surten de de la mateixa massa que la MONA DE PASQUA DE POBLE, com que ja estàvem amb els embotits “del pueblo” varem utilitzar les darreres restes d'una sobrassada que quedaven a la nevera per farcir els panets: deliciosos.



INGREDIENTS
· 750gr de farina integral
· 550ml d’Aigua tèbia
· Un rajolí d’Oli d’Oliva
· Sal (2 culleretes)
· 20gr de llevat de forner en pols
· 1 ou dur
· Sobrassada, una cullerada per cada panet, si es “del pueblo” millor.

Podeu consultar la preparació de la massa al post de la Mona.
Escalfeu el forn a 200º, amb el bol d’aigua a dins.

Un cop fermentada la massa per 2ª vegada la partiu amb trossos de la mida dels panets que vulgueu fer.
Arrodoniu una mica, com fent una bola, i amb el polzes feu un forat al centre, obriu una mica. Poseu la sobrassada i torneu a tancar i a fer bola.


Doneu als panets la forma que vulgueu, feu algun tall a la superfície i col·loqueu a la plata del forn, no massa a prop uns dels altre.
Coure uns 50min. a 200º amb el forn d'aire calent i ja estan llests.



Si us els mengeu al cap d'un parell de dies ,i estan una mica secs, obriu-los per la meitat, afegiu un tall de formatge i poseu al microones 30seg. Tindreu un entrepà boníssim.

diumenge, 1 de maig del 2011

TATIN DE 2 TOMAQUETS I CORS DE CARXOFA

El mètode tatín és molt versàtil, admet qualsevol tipus d'ingredient i combinació i queda bé amb diferents tipus de bases: pasta de full, pasta brisa o massa de pizza.
Només cal que tingueu en compte una cosa: Un cop coberta no es pot afeguir ni treure rès, així que mana el temps de cocció de la base. Per tant els ingredients s'han de coure en la mateixa estona que la base i han de tenir un temps de cocció homogeni, sinó heu de posar-los prèviament cuits.



Quan varem penjar el post de la Tatín de peres i panses de corint varem comentar que també en fem de salades. Alguns de vosaltres ens veu demanar alguna recepta així que aquí en teniu dues.

INGREDIENTS
  • 2 o 3 tomàquets madurs
  • 1 pot de cors de carxofa en conserva, el nostre es de L'Espinaler.
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre
  • Orenga, farigola o les herbes aromàtiques que més us agradin
  • 1 paquet de pasta de full
Escaldeu els tomàquets, peleu-los i talleu-los a trossos grans.

Escorreu els cors de carxofa en conserva, si son sencers talleu-los per la meitat.

Col·loque el tomàquet natural i els cors de carxofa una platera de forn, al fer-ho penseu que desprès ,al donar la volta, els ingredients quedaran al revés de com els esteu col:locant.
Amaniu amb sal, oli i pebre. Afegiu unes tires o trossos de tomàquet italià i espolseu amb les herbes aromàtiques que més us agradin.



VARIACIONS: El mateix procediment utilitzant tomàquet madur i tomàquets cherry sencers, i uns tacs de formatge de cabra fresc també fa uan tatín espectacular.


Cobriu amb pasta de full i retalleu a la mida del motllo o que sobresurti una mica.
Poseu-la a coure al forn, seguint les instruccions del fabricant, quant la massa estigui daurada ja està llest.
Us recomanem no donar-li la volta fins el moment de servir per que la massa no quedi remullada.



PRECAUCIÓ: El tomàquet al coures al forn deixa anar bastant suc, que no sempre es consumeix en la cocció. Abans de donar-li la volta a la tatín, us recomanem que aixequeu una punta de la massa i aboqueu el suc en una salsera. Es millor servir-lo apart i que cadascú es possi el que vulgui que no pas presentar a taula una tatín totalment remullada.

Esperem que us agradi.