dilluns, 14 de febrer del 2011

MAD MEN'S CHEESE CAKE : PASTÍS DE FORMATGE AMB CROSTA DE GALETA I FRUITS VERMELLS

No sabem si coneixeu la sèrie MAD MEN, nosaltres en som fans. Per l’ambientació, pel vestuari, per la personalitat dels personatges..... però sobretot perquè retrata la època amb fidelitat, sense passar-ho pel filtre del “políticament correcte”, sense convertir-se en un pamflet feminista...... en fi tal i com era, amb tot els prejudicis, el tabac, la beguda i la doble moral de l’època.

No puc més que admirar aquelles dones que embotides en uns vestits impossibles, sobre sabates de taló s’obrien camí en aquell món..... m’agrada imaginar-me una escena en que planten al seu cap amb un cop de porta, agafen l’ascensor, baixen a la cafeteria i enfilades en un tamboret  giratori de la barra gaudeixen d’un reconfortant tros de NY’s CHEESECAKE.... aquí en teniu la nostra versió: PASTÍS DE FORMATGE AMB CROSTA DE GALETA I COBERTURA DE FRUITS VERMELLS.
INGREDIENTS per la base
·         30 o 40 galetes maria.
·         100gr de mantega.
·         1 culleradeta d’essència de vainilla.
·          75 gr de nous, avellanes, nous de macadamia.....
INGREDIENTS per la crema
·         6 ous i 2 rovells d’ou
·         600gr de formatge d’untar, tipus Philadelphia.
·         500gr de nata líquida.
·         200gr de sucre blanc.
·         1 iogurt natural
INGREDIENTS per la cobertura
·         100gr de fruits vermells el que més us agradin, frescos o congelats.
·         4 cullerades de sucre.
·         1 got d’aigua.
·         1 /2  sobre de pols de gelatina.
Preparació de la base:
 Escalfar el forn a 180º.
Tritureu les galetes maria i les nous amb la picadora, Desfeu la mantega al microones, a temperatura baixa 1 o 2 minuts, i barregeu amb la galeta, els fruits secs i l’essència de vainilla fins que formi una massa consistent. Agafeu un motllo rodó, de 22 ó 25cm, i folreu la base i els laterals (com a mínim fins la meitat) amb la massa de galeta prement amb una cullereta o amb els dits per que quedi una paret prima.
Coure al forn uns deu minuts i deixar refredar abans d’abocar-hi la crema de formatge.
Preparació de la crema:
Apugeu el forn a 190º.
Bateu els ous i els rovells d’ou amb el sucre fins que quedin blanquejats i espumosos.
Barregeu en un bol el formatge, la nata i el iogurt fins aconseguir una crema líquida i homogènia sense grumolls,  afegiu els ous batuts i segui barrejant fins que tot quedi ben incorporat.
Aboqueu al motllo quan la base de galeta ja estigui freda, tapeu amb un paper d’alumini per que no es cremi la superfície i enforneu durant 10 minuts a 190º.
Abaixeu la temperatura del forn a 180º i deixeu coure durant 60 minuts mes. Punxeu per comprovar que estigui cuit i apagueu el forn. S’ha de deixar refredar dins el forn amb la porta entreoberta per que deixi anar l’aire poc a poc i no s’esquerdi pel contrast de temperatura.
Deixeu reposar al frigorífic fins l’endemà (podeu abocar la cobertura al cap d’un parell d’hores).
Preparació de la cobertura:

Poseu a coure en un cassó els fruits vermells, l’aigua i el sucre durant 10 minuts, desprès passeu per la batedora, si queda molt espès afegiu una mica d’aigua.
Refredeu 2 cullerades de xarop de fruits vermells i afegiu la gelatina, barregeu bé i incorporeu la barreja a la resta del xarop. Aboqueu sobre el pastís i deixeu a la nevera fins l’endemà.

Podeu substituir aquesta cobertura per una confitura o melmelada de maduixa o de gerds una mica rebaixada amb aigua, també queda molt bo.

5 comentaris:

  1. No segueixo la sèrie però pel que dius ha d'estar bé. Pel que fa al pastís, je tinc la recepta guardad. Es veu deliciós!!!

    ResponElimina
  2. M'has fet venir ganes de mirar la sèrie... i de provar el pastís, quin color més preciosa la de la cobertura!

    ResponElimina
  3. No he vist la sèrie però m'encanta el pastís!

    ResponElimina
  4. La veritat es que la serie te una mica de mala llet, però esta molt ben feta i no es gens edulcorada........ara aném al realment importanta: EL PASTÍS ESTABA INCREÏBLE!!!! No queda gens pesat, es super esponjos i si no feu la cobertura gaire dolça el contrast és espectacular....Me'l va fer el Sr. Gat pel meu cumple.... per menjar "mano a mano"... :oD

    ResponElimina
  5. Hola guapa tu

    ets copio, copien, copiaren...la teva recepta, jaaaaa, es que els pastissos de formatge son la meva perdicció i aquest te una pinta mortal...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina