dilluns, 7 de febrer del 2011

PASTISSETS D’AMETLLA I CANYELLA

Divendres va ser el meu aniversari, i vaig preparar aquets pastissets per compartir amb els companys de despatx amb el cafè de l’esmorzar. En realitat són pastissets perquè els varem tallar a trossos petits quadrats (són més pràctics de transportar dins una carmanyola si vas a la feina en tren ), però la recepta fa una coca, la presentació va a gustos.

INGREDIENTS
·         200gr d’ametlles mòltes.
·         4 ous, 2 clares.
·         200gr de sucre.
·         100gr de mantega.
·         150gr de farina de rebosteria.
·         Canyella en pols.
·         Ratlladura de pell de llimona.
·         Sucre de llustre.
·         Un rajolí de nata líquida.
Escalfar el forn a 180º.
Bateu els 4 ous molt bé durant 5 minuts, afegiu el sucre i bateu a velocitat alta fins que quedi una crema blanca (uns 10 minuts), incorporeu la faria i un polsim de canyella, bateu fins que tot quedi ben incorporat.
Foneu la mantega al microones i incorporeu-la a la massa junt amb un rajolí de nata líquida, remeneu uns minuts i desprès incorporeu les ametlles moltes i la ratlladura de llimona.
Munteu les 2 clares addicionals a punt de neu, afegiu a la massa amb una espàtula amb molta cura.
Aboqueu en un motlle engreixat, prou gran per que la massa no tingui més de un dit de gruix. S’ha de coure al forn durant aprox. 30 min o fins que punxant-lo amb un escuradents aquest surti net.
Deixeu refredar i decoreu la superfície amb sucre glacé i canyella en pols.
Si els guardeu en una llauna hermètica aguanten uns quants dies, són boníssims sucats al cafè amb llet.

10 comentaris:

  1. Jo també els provaré a casa, encara que no sigui el meu aniversari ;)

    ResponElimina
  2. Moooooooooltes felicitats! El Lluc també és del dia 4!;)
    La canyella m'encanta, aquesta coca ha d'estar boníssima.
    Cada vegada m'agraden més les presentacions individuals, queda més maco i és més pràctic.

    ResponElimina
  3. Felicidades por tu anivesario.

    La receta de tu pastel.... es tremenda. Nunca le he puesto mantequilla a mi bizcocho de almendras.... y tampoco clara de huevo a punto de nieve. Sí que hago unos cupcakes de almendra y fruta que se parece mucho en aspecto.... me atrae tu receta.
    BEsazos.

    ResponElimina
  4. je,je així en Lluc també deu ser dels bons....

    Suspiro: Es una receta que nació como las tuyas, empiezas con la intención de hacer una Tarta de Santiago pero te apetece más mullida abres la nevera i ja sabes el resto..... al final nos gusta más esta versión propia que la original ;))
    PETONS GASTRONÓMICS

    ResponElimina
  5. Hola guapa tu

    anys i anys per molts,....la, la, la,...segur que vares triunfar , hum...ja la ting anotada, es que soc de ràpida...je,je

    sempre que fem una festa familiar ( que soms molts, gràcies a Déu ) a mi sembla em toca el pa i les postres...

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  6. Per molts anys... i per molts pastissos bons com aquests!!

    ResponElimina
  7. Moooltes felicitats!! ai quina sort els teus companys de despatx!! Boona recepta, a mi la canyella m'encanta i amb ametlla...uff, millor no dir res. Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  8. Apuntat!
    M'encanten els cocs d'ametlla i sóc addicte al toc de la canyella! Apa, pa la saca!!!

    Salut!

    ResponElimina
  9. Felicitats!!! la coca ha de ser molt bona i aromàtica amb la canyella, la faré...un petonet

    ResponElimina
  10. Moltes Gràcies a Tots!!!
    Veig que n'hi ha molts que som fans de la canyella, nosaltres la possem tant als dolços com a alguns plats de carn de porc, pures, etc...

    ResponElimina