dijous, 16 de desembre de 2010

COL FARCIDA DE BOTIFARRA, BISBE NEGRE I CASTANYES

Recepta inspirada, amb petites variacions, en una que apareix al llibre “ LA COCINA IMPÚDICA” basat en uns escrits anònims del París dels anys 20, publicat per Ediciones TREA. Tot i no ser estrictament un llibre de cuina us el recomanem.

INGREDIENTS
·         600gr de castanyes.
·         150gr de mantega.
·         1 col grossa , de 1’5kg a 2kg^.
·         4 Cebes.
·         1 got de nata líquida per cuinar.
·         1 litre de llet.
·         300gr de botifarra crua.
·         200gr de bisbe negre.
·         Canyella en pols.
·         Nou moscada.
·         Conyac.
Pelar les castanyes i bullir-les 10 minuts, treure-les de l’aigua i , quant estiguin tèbies, treure la pell prima.
Sofregir, fins que estiguin transparents, les 4 cebes picades, amb un rajolí d’oli i 150gr de mantega. Afegir les castanyes, 1 got de nata líquida i un polsim de canyella en pols. Salpebrar i coure a foc lent fins que les castanyes estiguin ben cuites.
Mentrestant escaldar la col sencera (treure les fulles fosques exteriors) durant 5 minuts, retirar del foc i posar a un escorredor per que deixi anar l’aigua.
Preparar el farciment barrejant la carn de la botifarra i el bisbe negre amb les castanyes.
Ara be la part més difícil, col·loqueu la col en una plàtera rodona gran i , amb molt de compte aneu obrint totes les fulles fins arribar a l’ull central.
Anar farcint la col, fulla a fulla, amb la barreja de botifarra i castanyes, fins que torneu a tenir-la totalment tancada. Lligar amb fil de cuina.
Col·locar la col farcida en una cassola que pugui anar al forn, amb les restes del farcit, un got de llet i ½ culleradeta de nou moscada.
Coure al forn a baixa temperatura durant al menys 1 hora, anar banyant amb el suc de la cassola , tingueu preparat un altre got de llet amb nou moscada per anar afegint si fos necessari.
Un cop cuita recuperar la col i col·locar-la en una plàtera. Posar la cassola al foc i afegir un got de conyac , quan evapori l’alcohol retirar del foc i colar, rectificar de sal i servir acompanyant la col.

Tot i ser verdura, fa perfectament un 2on plat, els nostres convidats fins i tot van sucar-hi pa.

1 comentari:

  1. No es un plat estèticament atractiu, però qui l prova no l'oblida.....

    ResponElimina