dimecres, 29 de desembre de 2010

GRATIN DE PATATES A LA SAVOIARDA

Aquestes patates tant es poden servir de primer plat com per acompanyament de un segon plat de porc, xai o vedella.

INGREDIENTS (Per a 10 persones)
·         2kg de patates holandeses
·         Sal i pebre
·         ½ litre de llet
·         1 tassa de nata líquida per cuinar
·         Mantega
·         Nou moscada
·         All
·         Formatge ratllat
·         Farigola
·         Pebre vermell en pols
Pelar i tallar les patates en rodanxes de 3 o 4 mil·límetres. Assequeu-les, sense rentar-les, i salpebreu.
Poseu a coure en una cassola amb ½ litre de llet, quan arrenqui el bull abaixeu el foc i deixeu-les coure durant 10 minuts a foc lent.
Afegiu 1 tassa de nata líquida, nou moscada(1 cullereta de cafè), farigola i 1 dent d’all aixafat. Deixeu coure 20 minuts mes, vigilant que no s’enganxi.
Unteu una plata de forn amb mantega i aneu col·locant les rodanxes de patata. Cobriu amb el fondo de cocció, empolvorar amb al formatge ratllat i el pebre vermell en pols. Afegiu uns trossets de mantega per sobre i poseu a gratinar. Servir Calent.
Són unes patates gustoses i amorosides, suaus però amb un puntet picant..... com nosaltres.  

2 comentaris:

  1. Me gustan mucho los platos que tenéis en el blog y las recetas. Este gratin de patatas nos lo hacía mi madre de pequeños y nos volvía locos. Con el tiempo, se lo fui haciendo a mis hijos y les volvía igual de locos. Es uno de mis platos favoritos y de urgencia. Petons.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias Suspiro, estamos empezando y nos animan mucho mensajes como el tuyo, esperamos seguir publicando cositas que te gusten.
    Besos gastronómicos.....

    ResponElimina