Aquest cap de setmana hem preparat un pastís de poma per portar de postres a casa d’uns bons amics.
INGREDIENTS
· 4 o 5 pomes.
· 3 ous.
· 150gr de sucre.
· 130gr de mantega.
· 1 rajolí de conyac, moscatell, ratafia.... o qualsevol licor similar que tingueu per casa.
· 200gr de farina de rebosteria.
· 1 sobre de llevat en pols.
· 1 pessic de sal.
· Canyella en pols.
· Vainilla en pols, opcional.
· Sucre de llustre.
Escalfar el forn a 180º.
Pelar i tallar les pomes a quarts i laminar-les.
Batre els ous i el sucre, quant estigui espumós i blanquinós afegir-hi el licor, la canyella, la vainilla i la mantega a punt de pomada, batre-ho fins que quedi tot unit.
Aprofitem aquesta recepta per parlar de la mantega a punt de pomada, si intentem incorporar a una salsa freda o una massa de pastisseria mantega, freda costa molt i es difícil que lligui. Nosaltres us recomanen treure la mantega de la nevera una hora abans de fer-la servir per que agafi temperatura ambient (també es pot fer per la via ràpida posant-la 10 minuts damunt del radiador ó durant 20 o 30 segons al microones, vigilant que no se us faci líquida). Un cop la mantega s’ha estovat batre-la fins que quedi esponjosa, d’aquesta manera qualsevol dels vostres pastissos quedarà més suau i esponjós.
A continuació, afegir a la barreja poc a poc la farina, el llevat en pols i la sal. Posar-ho en un motlle de uns 30cm, prèviament untat amb mantega, i col·locar-hi la poma al damunt.
Posar-lo al forn i coure entre 30 i 40min, estarà llest quan punxant la massa amb un ganivet surti net.
Es millor si durant els 20 minuts inicials l’escalfor prové només de la part inferior del forn, d’aquesta manera empeny la massa i el pastís puja més, després s’acaba de coure amb escalfor general per que quedi ben cuit i daurat.
Ensucrar amb sucre de llustre i canyella en pols abans de servir.
Preciós!
ResponEliminaA mi a vegades em queda la poma crua, provaré el teu gràcies