Diumenge, uns convidats imprevistos, d’aquells que quan vas a casa seva et cuiden d’allò més be, obres el congelador i tot els que hi trobes es pollastre ( Ummmm, sembla que no queda prou bé) s’ha d’aguditzar l’enginy ..... obres l’armari de la cuina i veus una ampolla de vi de MADEIRA record d’aquell viatge tant especial... ja està .... ja arriba la inspiració....
· 6 cuixes o contra cuixes de pollastre desossades.
· 2 cebes.
· 100gr de formatge tendre.
· 100 gr de pernil dolç o pit de gall d’indi cuit.
· 18 Prunes sense os.
· 1 got de vi de MADEIRA dolç o un altre licor dolç que tingueu a casa: moscatell, ratafia, oporto....
Escalfeu el forn a 180º.
Unes hores abans poseu les prunes en remull en un got de licor dolç més un got d’aigua.
Salpebreu el pollastre per dins i per fora, farciu cada cuixa de pollastre amb pernil dolç, un tall de formatge i un parell de prunes. Lligueu i reserveu.
Peleu les cebes i talleu-les a rodanxes primes, col·loqueu-les en una plata de forn junt amb les prunes que us han sobrat de farcir el pollastre.
En una paella amb una mica d’oli fregiu els rodons de pollastre farcits fins que estiguin ben daurats .
Col·loqueu-los a la safata del forn, sobre la ceba. Afegiu l’oli de la paella i mulleu-ho tot amb el licor i l’aigua de remullar les prunes.
S’ha de coure al forn uns 30min. a la meitat del temps doneu la volta als talls de pollastre per que no quedin secs per cap costat.
Un cop cuit trèieu la safata del forn, deixeu refredar els talls de pollastre abans de tallar-los a rodanxes. Passeu las ceba, les prunes i el suc de cocció per la batedora i pel col·lador xinés, rectifiqueu de sal i ja teniu la salsa feta.
doncs sort que va arribar la inspiració! un plat fantàstic! petonets
ResponEliminaCaram, quina inspiració! El pollastre farcit és boníssim! I això que no sóc massa amiga de les carns...
ResponEliminaA vegades ens inspirem de cop i fem una obra d'art,eh?, Perquè aquest plat que ens presenteu és una meravella nois. Em sembla un plat espectacular. Un 10! A reveure!
ResponEliminaElba i Jordi;
ResponEliminaJa vindría jo també, amb aquest farciment de pollastre, prunes i formatge...
Un plat que fa "patxoca", contundent i "d'inspiració"...
Bona proposta. Que vagi de gust Jordi i Elba¡¡ :-D :-D :-D
Doncs, caram, per ser un àpat d'imprevist, us en vau sortir d'allò més bé!
ResponEliminaOstres!! Acabo de revisar el post i he vist que nomès s'habia publicat la meitat!!!! No ens habia pasat mai!!! En fí ara si que el teniu complert.... Aixó d'està fora de casa no pot ser!!!
ResponEliminaDoncs mira que sempre les compro al supermercat ja fetes i la veritat és que m'encanten, però fetes així per un mateix encara deuen millorar.
ResponEliminahttp://www.casaboix.es