Amb aquesta crema participem a la convocatòria de març de “La Recepta del 15”, organitzada pels amics de Els fogons de Labordeta.
De pas aprofitem per provar si podem fer una crema mitjanament acceptable utilitzant llet de soja. Sabem que els flams, les croquetes i, fins i tot, alguna coca queden prou bé, a veure que passa amb la crema.
INGREDIENTS
- 1 litre de llet de soja (o de vaca)
- 5 rovells d'ou grans
- 4 cullerades soperes de sucre moreno ( 1 o 2 més si voleu fer la crema cremada)
- La pela d'una llimona (sense la part blanca)
- 25 gr. de midó en pols
- Canyella en pols
- Vainilla en pols
Poseu a escalfar la llet fins que bulli.
Mentrestant en una cassola , fora del foc, poseu els rovells d'ou, 4 cullerades soperes de sucre, el midó, i canyella i vainilla al gust. Barregeu tot en fred.
Afegiu la llet, un cop bullida, a la cassola amb la pela de llimona i barregeu amb els rovells d'ou, poseu a foc mig i aneu removent fins que espessi. Vigileu que no arribi a bullir.
Traieu la pela de llimona i aboqueu en recipients individuals o en una platera gran, això va a gustos.
Deixeu refredar i ja està llesta per servir.
Nosaltres no la fem cremada però si us agrada més així només cal que l'empolvoreu amb sucre i una mica de canyella i la cremeu abans de servir.
VEREDICTE: La crema de tota la vida, amb llet de vaca és més bona, però aquesta no està gens malament i si teniu problemes amb els làctics la paireu molt millor.
S'ha de vigilar , si la llet de soja que utilitzeu ja porta sucre afegit reduïu les quantitats de la recepta, sinó queda molt dolça.
Una bona opció per la gent que té intoleràncies.
ResponEliminaesta m uy bien como dice la cristina para las personas con intolerancias
ResponEliminauna abraçada
miquel
Una molt bona alternativa, hi ha molta gent que no pot o no vol prendre llet de vaca!
ResponEliminaSi no la fèieu no ens podíeu dir el vostre veredicte!!! fantàstic nois! petonets
ResponEliminaUna bona proposta, el meu cunyat que és usuari de llet de soja ho agrairà!! :)
ResponEliminaUna alternativa pels qui no poden consumir làctics. Bona pensada!!!
ResponEliminaSegur que molts estarien ben contents amb aquesta crema!! És una sort que cada vegada s'amplii més el ventall d'aliments per les persones amb problemes d'alimentació.
ResponEliminaMolt bona proposta. Gràcies
ResponEliminaPetons
Pues porque dices que esta hecha con leche de soja, prque la verdad que queda espectacular.Un besin
ResponEliminaUna proposta moolt interesant! A casa sempre hi ha un brick de llet i un de soja a la gelera, o sigui que tendré en compte la vostra proposta. Una abraçada!
ResponEliminaGuau, nois! Una versió diferent i molt suggerent, sabeu que mai he provat la llet de soja? Moltes gràcies per participar!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Doncs amb llet de soja s'haurà de provar!
ResponEliminaummm apuntada!! aquestas vacas la tastaré i ja et diré coses...!!
ResponEliminaHola guapa tu
ResponEliminaes una bona proposta per qui no toleri a llet de vaca, a quedat amb una molt bona presentació i amb uns carquinyolis,,hum....fa llunes que no en faig...me han entrat ganes de posar-mi,
mil petonets Susanna
Hola a tots... hem donat un tomb pels vostres blogs i SOU UNS CRACKS... quines receptes de crema més espectaculars.
ResponEliminaGràcies pels comentaris a la nostra modesta aportació... com ja anireu descobrint tenim una petita creuada particular amb el tema de la llet de soja!!!
petons gastronòmics
Doncs molt bé la vostra manera, no? jejeje
ResponEliminaSobre allò que em preguntaveu de les cinc espècies, al post he inclòs un enllaça a la wikipèdia on explica que són.
Fins on jo sé, van arribar a Europa des de l'Índia via l'Imperi Britànic. Per tant, no són només irlandeses. El nom original era aquest, Five Spices, però ara també es venen sota el nomt Mixed Spices.
Sobre què porten, no hi ha acord. Fins i tot hi ha marques comercials que en posen sis i fins it tot set. Sembla que totes es fan a partir de mesclar alguna d'aquestes espècies: canyella,,cardamom, nou moscada, gingebre, pebre negre, pell de taronja o llimona i clau.
Dóna un tóc molt aromàtic i gustós a tots els dolços: él cóc ràpid queda brutal, per exemple! ;-)
Una abraçada, macos!