dimarts, 15 de març de 2011

CREMA "A LA NOSTRA MANERA"

Amb aquesta crema participem a la convocatòria de març de “La Recepta del 15”, organitzada pels amics de Els fogons de Labordeta.

De pas aprofitem per provar si podem fer una crema mitjanament acceptable utilitzant llet de soja. Sabem que els flams, les croquetes i, fins i tot, alguna coca queden prou bé, a veure que passa amb la crema.



INGREDIENTS
  • 1 litre de llet de soja (o de vaca)
  • 5 rovells d'ou grans
  • 4 cullerades soperes de sucre moreno ( 1 o 2 més si voleu fer la crema cremada)
  • La pela d'una llimona (sense la part blanca)
  • 25 gr. de midó en pols
  • Canyella en pols
  • Vainilla en pols

Poseu a escalfar la llet fins que bulli.
Mentrestant en una cassola , fora del foc, poseu els rovells d'ou, 4 cullerades soperes de sucre, el midó, i canyella i vainilla al gust. Barregeu tot en fred.

Afegiu la llet, un cop bullida, a la cassola amb la pela de llimona i barregeu amb els rovells d'ou, poseu a foc mig i aneu removent fins que espessi. Vigileu que no arribi a bullir.



Traieu la pela de llimona i aboqueu en recipients individuals o en una platera gran, això va a gustos.
Deixeu refredar i ja està llesta per servir.
Nosaltres no la fem cremada però si us agrada més així només cal que l'empolvoreu amb sucre i una mica de canyella i la cremeu abans de servir.

VEREDICTE: La crema de tota la vida, amb llet de vaca és més bona, però aquesta no està gens malament i si teniu problemes amb els làctics la paireu molt millor.
S'ha de vigilar , si la llet de soja que utilitzeu ja porta sucre afegit reduïu les quantitats de la recepta, sinó queda molt dolça.

16 comentaris:

  1. Una bona opció per la gent que té intoleràncies.

    ResponElimina
  2. esta m uy bien como dice la cristina para las personas con intolerancias
    una abraçada
    miquel

    ResponElimina
  3. Una molt bona alternativa, hi ha molta gent que no pot o no vol prendre llet de vaca!

    ResponElimina
  4. Si no la fèieu no ens podíeu dir el vostre veredicte!!! fantàstic nois! petonets

    ResponElimina
  5. Una bona proposta, el meu cunyat que és usuari de llet de soja ho agrairà!! :)

    ResponElimina
  6. Una alternativa pels qui no poden consumir làctics. Bona pensada!!!

    ResponElimina
  7. Segur que molts estarien ben contents amb aquesta crema!! És una sort que cada vegada s'amplii més el ventall d'aliments per les persones amb problemes d'alimentació.

    ResponElimina
  8. Molt bona proposta. Gràcies
    Petons

    ResponElimina
  9. Pues porque dices que esta hecha con leche de soja, prque la verdad que queda espectacular.Un besin

    ResponElimina
  10. Una proposta moolt interesant! A casa sempre hi ha un brick de llet i un de soja a la gelera, o sigui que tendré en compte la vostra proposta. Una abraçada!

    ResponElimina
  11. Guau, nois! Una versió diferent i molt suggerent, sabeu que mai he provat la llet de soja? Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  12. Doncs amb llet de soja s'haurà de provar!

    ResponElimina
  13. ummm apuntada!! aquestas vacas la tastaré i ja et diré coses...!!

    ResponElimina
  14. Hola guapa tu

    es una bona proposta per qui no toleri a llet de vaca, a quedat amb una molt bona presentació i amb uns carquinyolis,,hum....fa llunes que no en faig...me han entrat ganes de posar-mi,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  15. Hola a tots... hem donat un tomb pels vostres blogs i SOU UNS CRACKS... quines receptes de crema més espectaculars.
    Gràcies pels comentaris a la nostra modesta aportació... com ja anireu descobrint tenim una petita creuada particular amb el tema de la llet de soja!!!
    petons gastronòmics

    ResponElimina
  16. Doncs molt bé la vostra manera, no? jejeje

    Sobre allò que em preguntaveu de les cinc espècies, al post he inclòs un enllaça a la wikipèdia on explica que són.

    Fins on jo sé, van arribar a Europa des de l'Índia via l'Imperi Britànic. Per tant, no són només irlandeses. El nom original era aquest, Five Spices, però ara també es venen sota el nomt Mixed Spices.

    Sobre què porten, no hi ha acord. Fins i tot hi ha marques comercials que en posen sis i fins it tot set. Sembla que totes es fan a partir de mesclar alguna d'aquestes espècies: canyella,,cardamom, nou moscada, gingebre, pebre negre, pell de taronja o llimona i clau.
    Dóna un tóc molt aromàtic i gustós a tots els dolços: él cóc ràpid queda brutal, per exemple! ;-)

    Una abraçada, macos!

    ResponElimina