dimecres, 2 de març de 2011

MAGRET D'ÀNEC AMB TOMÀQUET ITALIÀ

No us enganyarem, com més ens agrada el magret d’ànec es a la planxa o a la brasa, fet pel costat del greix, daurat, gairebé cru però que no estigui fred.
Es clar que si tens convidats, i sou una colla, és difícil fer-lo d’aquesta manera ja que s’ha de fer al moment de menjar..... avui us presentem una opció alternativa, que es pot tenir preparada i es fa al forn a l’últim moment, el tomàquet italià li dona un contrapunt diferent a les habituals salses o purés, més aviat dolços, que s’utilitzen per acompanyar el magret.




INGREDIENTS Per a 4 persones
·         3 magrets d’ànec
·         2 patates
·         1 ceba
·         1 porro
·         Tomàquet italià en adob
·         Oli d’oliva
Escalfeu el forn a 180º.
Prepareu una safata de forn amb un llit de ceba, patata i porro, tot tallat molt prim per que es cogui ràpid, salpebreu i afegiu un rajolí d’oli, no gaire. A sobre col·loqueu tires de Tomàquet italià en adob, podeu veure com el preparem a la recepta del PINXO DE TOMÀQUET ITALIÀ I FORMATGE .
Poseu a coure al forn uns 10 o 15 minuts fins que estigui mig cuit.
Mentre es cou l’acompanyament talleu els magrets en 3 trossos, i marqueu-los per la part del greix fent uns talls. Salpebreu.
Trèieu la safata del forn, col·loqueu els talls de magret cru a sobre del llit de patata i reserveu fins 15 o 20 minuts abans de menjar.
Quant arribi el moment poseu el magret al forn, uns 15 minuts, heu de vigilar que el greix quedi daurat però la carn no es faci massa, doncs quedaria eixuta.
Serviu sencer o laminat, acompanyat de la ceba, porro, patata i el tomàquet italià. 
Esperem que us agradi, es un plat senzill i amb un contrast de gustos interessant.

8 comentaris:

  1. Trobo que és una idea genial ja que el magret així cuinat ha de quedar molt gustós i fuig del tòpic magret a la brasa que s'ha de preparar mentre tens la gent a la taula!

    ResponElimina
  2. A mi el magret m'agrada de totes les maneres, o sigui que amb aquest acompanyament ha de ser boníssim!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  3. Hola Gat i gos!
    M'agraden molt els tomàquets secs italians i el magret d'ànec!! O sigui que la cosa té pinta de ser un plat perfecte per mi! Je!!

    Salut!!

    ResponElimina
  4. mare meva!! crec que sóc una adicte al magret!!! jijijiji. haig de fer ja aquesta versió! us ha quedat espectacular!!! petonets

    ResponElimina
  5. Mira que té bona pinta però es que la carn em costa i poc feta...

    ResponElimina
  6. Jo segur que ho intento...bonissimmmmmmmm...

    ResponElimina
  7. Vaja !!! Vaja!!!! Quna Colla !!El bròquil NO però el Magret si que us agrada eeeeh!!!
    Montse: Aquets són els magrets que van sobrar el dia que veu venir a dinar.... ja veus que a casa treiem partit de tot!!!

    petons gastronómics a tots

    ResponElimina
  8. Quina bona pinta que fa! m'agrada molt el magret, i aquesta idea de fer-lo així, l'he de provar de fer! :)

    ResponElimina