dissabte, 15 de gener del 2011

LA COCINA IMPÚDICA – Anònim

Recetas secretas de una mujer de mundo reveladas a quien pretenda serlo
Editorial TREA
Col·lecció LA COMIDA DE LA VIDA
Varem comprar aquest llibre al CAELUM una botiga de dolços eclesiàstics del barri gòtic de Barcelona, suposo que ens va cridar l'atenció per inapropiat en aquell entorn.
 Més que un llibre de cuina es tracta d'un recull d'anècdotes i vivències d'una dona “de costumbres fáciles”  al París de principis del segle XX en el que s’hi barregen receptes de tradició francesa explicades com si fossin secrets per satisfer el plaer propi i aliè.
Es un llibre original i picant, que es pot llegir gairebè com una novel·la, farcit de referències a personatges de l'època i de bones receptes. Per adaptar els plats  als gustos actuals nosaltres acostumem a reduir les quantitats de nata, llet i mantega a la meitat.
Podeu trobar-hi la recepta original de la nostra COL FARCIDA DE BOTIFARRA, BISBE NEGRE I CASTANYES, i la recepta de Manjar Blanco pel nostre CONTRAST DE MENJABLANC I GRANISSAT DE TOMÀQUET.



2 comentaris:

  1. Un llibre molt i molt interessant, dels que promet ser entretingut i alhora alimentar amb coneixements (de tot tipus).

    Quien lo pillara :D

    ResponElimina
  2. A la vida s'han d'alimentar tots els apetits ;)

    ResponElimina