dijous, 24 de febrer del 2011

BRÒQUIL AMB BOTIFARRA DE PAGÈS

A casa mengem gairebé de tot, però tenim divergències amb la família de les COLS: Col, Coliflor, bròquil, cols de brussel·les.......  a En Gat li encanten totes i En Gos no les suporta, però com que s’ha de menjar de tot, al final el que fem es emmascarar-les amb diferents combinacions: guisats, trinxats, en vinagre, amb beixamel..... Aquesta és una aposta segura, l’hem fet amb bròquil però pot ser amb coliflor perfectament, ho deixem al vostre gust.

INGREDIENTS
·         1 bròquil.
·         1 botifarra de pagès (aprox. 1/2kg nosaltres la comprem de pebre,una mica picantona)
·         2 cullerades de farina
·         2 gots de llet
·         Pols d’all
·         Oli d’oliva
·         Una cullerada de mantega.
·         Formatge ratllat, opcional.
Partiu el bròquil en trossos grans, netegeu i poseu a coure (bullit o al vapor) que quedi sencer, “al dente”, ja sacabarà de coure al forn.  
Obriu la botifarra, aixafeu la carn una mica i poseu-la a la paella amb una mica d’oli, feu-la coure a foc lent per que deixi anar el greix .....

Col·loqueu en una safata del forn el trossos de bròquil i la botifarra saleu al gust.
Aprofiteu l’oli de coure la botifarra per fer la beixamel, afegiu la mantega i la farina fins que quedi ben rosa. Afegiu la pols d’all i aneu incorporant la llet a poc a poc (vaja crec que no cal que us expliqui com fer beixamel....) saleu al gust.


Tireu la beixamel a sobre del bròquil i la botifarra i feu al forn uns 15 minuts, si us agrada torradet els 5 últims minuts poseu a gratinar.
Fa perfectament un segon plat o un plat únic per la carmanyola, realment queda molt tendre i bona.... així menjo bròquil fins i tot jo ;o))

7 comentaris:

  1. quina gracia! a mi em passa el mateix amb aquesta família de verdures! no les suporto! de fet tinc una recepta pendent molt semblant a la vostre!!! petonets

    ResponElimina
  2. A casa sí que ens agraden i molt: cada setmana cuinem bròquil i col, o sigui que m'apunto la recepta!

    ResponElimina
  3. No som massa de fer bróquil, ho haurem de solucionar...
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. me gusta esta receta y me la apunto
    bon finde
    miquel

    ResponElimina
  5. Qué buena pinta! seguro que está rico, rico.

    ResponElimina
  6. Ais, a casa mai mengem bròquil! I mira que m'agrada, eh? Ha de ser boníssim aquest plat! Apuntat queda!!

    ResponElimina
  7. Ens encanta el bròquil i sempre estic buscant maneres de fer-ho diferent. M´ha agradat la idea de fer-ho amb botifarra, li deu donar un sabor molt bó!!! T´agafo la recepta i de pas em quedo de seguidora!!!
    Petons

    ResponElimina