dissabte, 4 de desembre del 2010

GARRÍ DE LLET AL FORN

Avui pengem aquesta recepta per compartir-la amb uns amics que s’han animat a fer-la aquest Nadal. Esperem que ens expliquin con els hi ha quedat!!!

INGREDIENTS
  • 4 o 5 branques verdes de llorer
  • 1 Garrí de llet de entre 3 i 4 Kg (Cochinillo) obert en canal.
  • 2 gots de vi blanc
  • 1 litre de cervesa
  • 1 cap d’alls
  • 150 grams de llard de porc
  • Farigola, romaní, llorer i pebre
  • Oli d’oliva i sal
  • 1 llimona
La nit abans, un cop ens hem assegurat que el garrí està ben net i sense pel, prepararem una picada d'all, sal, pebre, farigola, romaní i suc de llimona, en quantitat suficient per adobar el garrí per dins i per fora (pintar amb un pinzell de cuina). Deixar reposar  com a mínim 12 hores.
En el moment de preparar pre-escalfar el forn a 180º.
Posar en una safata de forn: el vi blanc, la cervesa, farigola, romaní i fulles de llorer. Posar dins del forn a la part de sota.
Desfer 100gr de llard de porc, barrejar amb una picada de alls sal i pebre i oli d’oliva, pintar el garrí. Punxar la pell amb una forquilla per evitar que s'ínfli durant la cocció.
Amb les branques de llorer verdes preparar un llit sobre de la reixa del forn, d’aquesta manera la pell del garrí quedarà cruixent i no s’enganxarà al ferro durant la cocció. Col·locar el garrí al damunt, amb la pell cap a baix, ficar al forn i anar ruixant amb el brou de la safata.
Al cap de 1h aprox. Treure el garrí del forn i donar-li la volta, coure durant 1h més.
TOC FINAL: Treure el garrí del forn i pujar la temperatura a 220º. Desfer el llard de porc restant i tornar a pintar el garrí. Tapem la punta del morro, les orelles i els peus amb una mica de paper de plata, i el posem al forn entre 15 i 30 min. Per que quedi ben daurat i cruixent.
Servir calent. Com podeu veure a la fotografía vem aprofitar les hores de forn per coure patates i cebes embolicades amb paper de plata per servir com a acompanyament.

3 comentaris:

  1. Hola Elba, jo soc un dels amics que es van decidir a preparar aquesta recepta per a Cap d'Any, però per circumstàncies alienes a nosaltres no va poder ser i vam haver de canviar el menú d’aquella nit. No obstant, em vaig quedar tan desil•lusionat i amb tantes ganes de fer-la, que em vaig involucrar i comprometre a ficar-me a la cuina de casa i preparar-la per a Sant Esteve.
    Us he de dir que el resultat va ser tot un èxit, vaig seguir la recepta al peu de la lletra i va sortir immillorable, el garrí estava boníssim i cruixent a no poder més. Tant ha sigut el resultat, que ja m’he compromès a repetir-la, per a poder satisfer el desig truncat d’un gran amic.
    Salutacions a tots i que consti que no serà l’última recepta que faci d’aquest blog. Felicitacions.

    Ferran García.


    Pd. He intentat posar una foto perquè veièssiu el resultat, però no he sabut penjar-la, si em dieu com puc fer-ho la penjo perquè tothom ho vegi, ja que és un plat que es digna de foto.

    ResponElimina
  2. Ferran, moltes gràcies per confiar en la nostra recepta i per explicar-nos com t'ha quedat.... ens consta que hi ha un amic comú que es va quedar amb les ganes de tastar-lo.
    En els comentaris no es poden penjar fotos, però al nostre grup de facebook sí(ComGatiGos Disfruta a la cuina) , així la podran veure tots els nostres seguidors... sinó ens l'envies per mail comgatigos@gmail.com i nosaltres la penjarem, no deixis de fer-ho que ho volem veure.
    Gracies per tot.

    ResponElimina
  3. Hola,
    M'he llegit la recepta perquè per Reis tinc tota la meva família a dinar,
    serem 19. Faré com en Ferran, seguiré la recepta al peu de la lletra.
    Ja us explicaré com ha quedat i si ha tingut èxit.
    Moltes gràcies.

    ResponElimina