dijous, 17 de març del 2011

CALDO SOSTENIBLE III: TRINXAT AMB BOTIFARRA NEGRE

3er post de la sèrie CALDO SOSTENIBLE: TRINXAT DE COL i PATATA AMB BOTIFARRA NEGRE.
Que us hem de dir del trinxat que no sapigueu?? Aprofites les verdures de l’escudella, però amb una consistència i una untuositat que et transporten als dies de fred a la muntanya, les escapades d’hivern als Pirineus... la cuina rústica, aquella que et fa tornar l’escalfor als dits dels peus desprès de caminar una estona per la muntanya .....Ains!!! ja ens hi trobem !!!

En fi anem per feina, aquest es un plat ben senzill, l'únic secret que té està en la mà del qui el fa, s’ha de vigilar que no es cremi , però el grau “d’aixafamenta” i el grau de torrat dels ingredients va a gust de cadascú.
INGREDIENTS
  Del caldo de verdures:
·         6 patates
·         Col
  Del brou de carn:
·         1 botifarra negra
·         Cansalada (si n’hi heu posat, nosaltres aquest cop no en tenim)
  I també afegirem:
·         Oli d’oliva i sal
·         All picat o en pols.
Talleu la col i les patates a trossos mitjans. Reserveu.

Si poseu l’all picat, poseu oli d’oliva a una paella grossa i enrossiu l’all per que l’oli agafi el gustet. Avui no tenim cansalada, però si en tinguéssim aprofitaríem per fer-la en aquest oli, així el greix desfet també donaria gustet al nostre trinxat (després el traieu i el torneu a passar per la paella una mica abans de servir).
Un cop l’all estigui ros, obriu la botifarra negra, traieu-li la pell i esparraqueu el farcit a la paella, afegiu el trossos de patata amb el foc viu i amb una forquilla de fusta aneu aixafant mentre remeneu, després incorporeu els trossos de col. Rectifiqueu de sal.
Si feu servir all en pols, ara es el moment d’afegir una culleradeta.

Aneu remenant i aixafant, aixafant i remenant fins que la barreja tingui el color i la consistència que us agrada i ja està llest per menjar. Llàstima, el trinxat  no es gaire fotogènic.
Acabat de fer amb un bon tall de cansalada està boníssim. També fa un plat ben consistent per la carmanyola, això sí, si l’heu de dur a la feina limiteu la quantitat d’all  ;-)

6 comentaris:

  1. A mi m'encanta el trinxat de col i patata, en faig sovint. Però amb aquesta botifarra negra ha de ser "superior". Això ho haig de provar....

    ResponElimina
  2. nois, em teniu impressionada!!! encara teniu més plats del caldo????? ja es espero!!! petonets

    ResponElimina
  3. Buf, si que en treieu de plats. El trinxat m'encanta però només el fem amb col i patata.

    ResponElimina
  4. L'oloreta arriba fins aquí, o almenys a mi m'ho sembla!

    ResponElimina
  5. Què gran és aquesta sèrie de post sobre el caldo sostenible...

    Felicitats!

    ResponElimina
  6. Catieu: L'hi posem botifarra aprofitada del caldo,així fa un plat complert que serveix per la carmanyola.
    Judith, Monica i Massitet: Encara ens queden les croquetes i uns fantàstics peus de porc agredolços que seran l'últim post de la sèrie però en realitat son el primer que ens mengem...
    Visc a la cuina... si que en fa de bona olor quan el fas...
    Petons a tots

    ResponElimina