divendres, 11 de març del 2011

COCINAR conSENTIDOS –Andrés Madrigal


Recetas más allá de los sabores
Editorial EL TERCER HOMBRE - 2009  http://www.eltercernombre.com/
Andrés Madrigal és un d’aquells cuiners que han crescut aprenent dels grans mites actuals de la cuina (Ducasse, Berasategui, Arzak...), però saben defensar un discurs propi, un estil coherent lligat a la terra i a la tradició, a la vegada que “dialoga” amb altres cultures a través dels seus plats i condiments. Actualment el podeu trobar al capdavant del BISTRÓ MADRIGAL 14 (Madrid).

T’enamores d’aquest llibre només obrir-lo, per les seves delicioses fotografies, pel fresc grafisme i, sobretot, pel to càlid, entusiasta i respectuós amb que parla d’ingredients, espècies, olors, sabors, cuina, cultura, viatges, etc,etc....
Després ve la part difícil, com a cuiner aficionat t’apropes a les seves receptes amb el respecte que imposen els noms dels plats amb més de 3 ingredients: TATAKI DE BONITO, MANZANAS ACIDAS, WASABI, TRUFA NEGRA Y CRUJIENTE DE ALGA NORI.....guau!! No saps ni per on començar.
Amb sinceritat us hem de dir que el llibre inclou algunes receptes delicioses i, francament assequibles, com el RISOTTO DE VERDURAS DE TEMPORADA, el SALMON EN SALSA TARTARA, les ALBONDIGAS EN PEPITORIA o la LECHE FRITA  i d’altres que fan delir només llegir-les i que, si t’atreveixes a tirar-les endavant, són un festival per als sentits, com el COSTILLAR ASADO DE CORDERO CON HIERBAS TRUFADAS, PATATAS PANADERA, GUISANTES A LA FRANCESA, ESPINACAS CON MANTEQUILLA Y JUGO DE ROMERO......què?? com us heu quedat???
En fi, us el recomanen intensament, d’aquí va sortir la recepta de les nostres RELIGIOSES DE XOCOLATA, segur que en sortiran més.
Nota: Veient la portada d’aquest llibre, i d’altres que li fan companyia a la postada de la cuina, ens adonem que tenim una certa debilitat per tot aquell qui barreja cuina i sensualitat, Perquè serà??

3 comentaris:

  1. m'encanta el tataki de tonyina!!! gràcies per la info! petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. hola!
    cuina i sensualitat.....sempre van juntes! i qui ho separa, és que només l'interessa la part alimentària de la cuina, els nutrients, i la veritat és que és una pena, perquè et quedes amb la meitat de l'assumpte!

    moltes gràcies per venir a Semproniana. Ostres, quin greu, estava fent entrepans a la neu!

    ada

    ResponElimina
  3. La cuina és sensualitat.... està clar.
    Petons,
    Mónica-recetasdemon

    ResponElimina