diumenge, 12 de desembre del 2010

RISOTTO DE BOLETS

Avui us presentem un arròs pel que sempre estem preparats i que ens ha tret de més d’un compromís ja que es fàcil tenir sempre els ingredients al rebost.
INGREDIENTS
·         10gr de Bolets secs per persona, de la varietat que mes us agradi, nosaltres ho fem amb barreja.
·         Arròs, 1 tassa per persona i 1 extra per cada 4 comensals.
·         Aigua, 2’5 tasses per cada tassa d’arròs.
·         Oli d’oliva.
·         Una cullerada de mantega.
·         Vi blanc.
·         Formatge ratllat, nosaltres utilitzem parmesà però ho podeu fer amb el que tingueu (excepte formatges blaus).

Posar els bolets en remull a l’aigua unes hores abans de començar a preparar l’arròs. Si no ho teníeu previst podeu utilitzar la via ràpida: posar a bullir l’aigua, escaldar els bolets quan arrenqui el bull, apagar el foc i deixar-ho reposar 15 minuts.
Colar els bolets i reservar el brou a foc molt lent.
En una cassola saltejar els bolets amb oli d’oliva i la mantega. Quant estiguin ben cuits afegir l’arròs i fregir fins que es torni transparent. Posar a foc mig.
A partir d’ara haurem d’afegir el brou tebi a cullerots, poc a poc, remenant cada cop fins que l’arròs es begui el líquid. Quant porteu la meitat del brou afegit es el moment de tirar-hi el vi blanc.
Vigileu la cocció de l’arròs, depenent de la cassola i del foc es possible que estigui cuit abans d’acabar d’afegir tot el brou.
Afegir el formatge ratllat remenar fins que fongui i el Risotto ja està llest. Si us agrada més sec es pot acabar amb 4 o 5 minuts al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada