L’altre dia a la fruiteria les peres feien tant bona cara que hem vaig
encaterinar i vaig comprar 3k, un cop posades a la panera de casa maduren tant
ràpid que s’han de buscar formules enginyoses per aprofitar-les. Aquí teniu un
pastís que normalment es fa amb poma, però la veritat es que amb pera queda
molt més bo.
INGREDIENTS
·
600gr
de peres madures
·
400gr
de sucre
·
160gr
de fruits secs (en el nostre cas nous)
·
420gr
de farina
·
2 culleradetes
(de cafè) de bicarbonat
·
½ culleradeta
de sal
·
½ culleradeta
de canyella
·
½ culleradeta
de nou moscada molta (opcional)
·
2 ous
grans
·
25cl
d’oli d0oliva
·
Sucre
glas per guarnir.
La peculiaritat d’aquesta recepta és que el sucre no es barreja amb la massa,
es barreja amb la fruita i s’afegeix a l’últim moment. D’aquesta manera la
fruita i la fruita seca dins el coc queda com caramel·litzada i està boníssim.
Peleu les peres i talleu-les a trossos grans, barregeu amb la fruita seca i
el sucre en un bol i deixeu reposar durant 1 o 2 hores, remeneu sovint.
Escalfeu el forn a 190º. Unteu un motllo de xemeneia amb mantega i
enfarineu.
Lligueu la farina, el bicarbonat, la sal la canyella i la nou moscada en un
bol.
Bateu els ous molt bé durant 5 minuts a velocitat alta fins que quedi una
crema blanca, incorporeu l’oli i barregeu suaument.
Poc a poc aneu afegint la farina amb el altres ingredients. Quan la massa
sigui homogènia afegiu la barreja de peres i sucre. Col·loqueu al motllo i
enforneu entre 45 minuts i 1 hora (depèn del forn) o fins que punxant al centre
amb un escuradents surti net.
Deixeu refredar del tot sobre una reixa, desemmotlleu posant cap per baix. Empolvoreu
amb sucre glaç i canyella abans de servir.
LA MATEIXA RECEPTA FA UNES MAGDALENES BONÍSSIMES
Els pastissos amb pera m'encanten, a casa en fem sovint perquè els hi hem de treure profit abans de que es facin malbé! Ens enduem la teva recepta
ResponEliminaPetonets
Sandra
Es cvuriós que estem acostumats a fer servir les pomes i les peres donen un gust immillorable a moltes preparacions!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Bona idea, m'agraden les receptes amb peres, m'anoto la recepta per fer-la!
ResponEliminaBon any 2012
ResponEliminaM'ha agradat la idea del sucre amb els fruits secs. Una proposta interessant.
haig d'explotar més les peres, no se per què les cuino poc, això no pot ser!!! bon any guapa, segur que aquest any les festes han estat molt i molt especials... petonets
ResponEliminaA mi també em sembla que la pera en pastissos és fantàstica, potser m'agradi més que la poma per exemple.
ResponEliminaUn pastis que ha de ser la repera
ResponEliminaPetons i Bon Any
Bon any a tots!!! Sembla que la pera es un oblidada de la nostra cuina, s'ha de reivindicar!!!
ResponEliminaJudith, tens raó han estats els Nadals més especials de la nostra vida.
Bon any!
ResponEliminaTambé sóc de les que fa servir més les pomes que les peres i es que si a casa hi ha peres sempre se les menja el Lluc.
M'agrada això de caramelitzar la fruita.
Petons.
Feliz año. feliz año, iye que guay esto con peras :)
ResponEliminaJo també em torno boig amb les peres, però que siguin ben dolces. Als pastissos queden molt millor que les pomes, queden desfetes i caramel·litzades :-)
ResponEliminaM'hauria agradat veure el resultat final del pastís rodó, havia de ser molt bonic!