Fa uns mesos ens van regalar un llibre de comptes i receptes per a nens :
CUENTOS DEL COCINERO
Jorge Zentner i Mariona Cabassa - Circulo de
Lectores - 2007
Es un recull de contes populars de 16 països del mon, acompanyats d’una
recepta típica i fàcil per fer amb nens: Espanya – Tortilla de patatas, Italia
- Spaguetti, EUA – Panqueques, etc, etc…..
Avui hem fet BOLO DE CENOURA ( COC DE PASTANAGA), Típic del Brasil.
INGREDIENTS
·
300gr
de pastanaga ratllada
·
4 ous
·
2
tasses de sucre (mida vas de iogurt aprox.)
·
2
tasses de farina
·
½ tassa
d’oli
·
2
culleretes de llevat en pols
·
½ pastilla
de xocolata per fondre
·
50gr
de mantega
Separeu els rovells d’ou de les clares, reserveu-los. Bateu les clares a
punt de neu fort.
Poseu en un bol la pastanaga ratllada, els rovells d’ou, el sucre i l’oli i
bateu durant 2 minuts.
Afegiu la farina i seguiu batent 2 minuts més. Afegiu, poc a poc per que no es desinflin gaire, les clares muntades.
Unteu un motllo amb mantega, enfarineu i aboqueu la massa. Enforneu durant
35 o 40 minuts a temperatura mitja (150 – 160ºC) o fins que al punxar-lo amb un
escuradents surti net.
Per la cobertura foneu al bany maria la xocolata i la mantega, podeu afegir
una mica de licor o una mica de canyella si es del vostre gust.
Quan el pastís estigui cuit i no molt calent, aboqueu la xocolata, escampeu
be pel damunt amb una llengua pastissera o un ganivet llarg i deixeu reposar a
la nevera.
Traieu de la nevera un parell d’hores abans de servir.
M’agradaria haver penjat una foto però l’hem portat de postres a una
calçotada amb amics i no han quedat ni les engrunes, l’haurem de tornar a fer
per la foto ;)
No m'estranya que no quedessin ni les engrunes. Esperarem la foto
ResponEliminaQue bo de pastanaga!!1 Queda tan humit i bo.... A veure la propera si et deixen fer la foto abans....
ResponEliminaPetonets