dilluns, 24 de gener del 2011

AMANIDA FRESCA D’ESPINACS I MANDARINA

La nostra amiga Cupi ens ha regalat una caixa de mandarines. Boníííííííííííssimes!!!!!! D’aquí uns dies penjarem un post utilitzant-les per unes postres, però de moment us proposem una amanida fresca i original.

INGREDIENTS
·         Fulles tendres d’espinacs frescos.
·         Enciam, tipus fulla de roure.
·         Mandarina.
·         Nous pelades.
·         Formatge parmesà.
Renteu i netegeu molt be les fulles d’espinacs, cal treure tota la terra. Amb un ganivet talleu les tiges deixant només les parts més tendres. Si no trobeu espinacs frescos o no teniu temps per netejar-los bé, podeu fer servir els que es troben en bossa al supermercat, a la nevera dels frescos junt amb els mezclums per fer amanida.
Netegeu unes fulles d’enciam de fulla de roure, seleccioneu les parts més vermelloses.

Per que l’amanida quedi mes gustosa, i mes vistosa, peleu la mandarina al viu,  es a dir sense que quedin restes de pell. Es més fàcil si primer la peleu amb ganivet traient la pell blanca exterior i desprès aneu tallant els grills per dins de la pell que els separa.
Peleu els grills de mandarina a sobre d’un bol per recollir el suc que aprofitarem per fer la vinagreta: suc de mandarina, oli, sal, pebre blanc i unes fulles d’orenga. Si us agrada més forta podeu afegir unes gotes de vinagre blanc o vinagre d’arròs.
Ja podeu muntar l’amanida amb les fulles d’enciam, les fulles tendres d’espinac i els grills de mandarina,  afegiu la vinagreta i remeneu per que tot  quedi ben amanit.
Tireu per sobre les nous pelades i uns encenalls de formatge parmesà i ja teniu llesta la vostra amanida. Esperem que us agradi!!!!

3 comentaris:

  1. Una passada d'amanida, demà la faré, tinc tots els ingredients!

    ResponElimina
  2. A mi no m'agrada molt l'espinac. Deu ser que encara no he crescut. Però així en amanida i si son ben tendres sí que m'agraden.

    I amb la mandarina ha d'estar brutal :)

    ResponElimina
  3. Me encanta esa ensalada... el contraste de la mandarina, con la verdura y el crunch crunch de las nueces...y el queso!!! ... y además le pongo unas pipas tostadas ;) Riquísima... y hace mucho que no me la hago :( Gracias por recordármela..Besazos.

    ResponElimina