dissabte, 29 de gener del 2011

STREUSEL DE POMA: UN PASTIS DE POMA FET CAP PER AVALL

Aquest es un pastís de poma molt especial, es cou cap per avall, això ens permet posar-hi molta poma sense preocupar-nos de si el pes deixarà pujar la massa, també podem posar-hi nous sense el perill que quedin al fons del pastís, perquè al final la part de sota queda al damunt.

Es deliciós si el serviu tebi i acompanyat d’una bola de gelat de vainilla, estaba tant bo que ens varem oblidar de fer fotos dels plats.... haurem de repertir-lo per aconseguir una foto que li faci justícia.

INGREDIENTS
·         4 o 5 pomes.
·         2  ous.
·         160gr de sucre blanc.
·         100gr de sucre moreno.
·         150gr de mantega.
·         200gr de farina de rebosteria.
·         2 culleradetes de llevat en pols.
·         1 pessic de sal.
·         Canyella en pols.
·         Vainilla en pols..
·         1 llimona.
·         150ml de llet.
·         100gr de nous pelades.
Escalfeu el forn a 190º.                                                           

Desfeu 60gr de mantega al microones, barregeu-hi el sucre moreno, una culleradeta de canyella en pols i una mica de vainilla en pols. Col·loqueu la mescla al fons d’una safata de forn de 25x25 ó 20x30 aprox.
Peleu les pomes i talleu-les a quarts, col·loqueu-les a sobre de la mescla de sucre i banyeu amb el suc de llimona. Reserveu.


Passeu pel tamís la farina, el sucre blanc, el llevat en pols i un pessic de sal per que quedi ben barrejat, afegiu 100gr de mantega a punt de pomada i mescleu bé.
Afegiu la llet, una mica de canyella i vainilla en pols, bateu a velocitat baixa fins que tot quedi ben remullat. Afegiu els 2 rovells d’ou i bateu a velocitat mitja mentre aneu incorporant les nous.
Munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la massa amb molt de compte per que no s’abaixin.
Tireu la massa a sobre de les pomes i sacseu una mica  la safata per tal que quedi ben repartida. Posar al forn durant uns 40 o 45min, o fins que al punxar amb un escuradents surti net. A nosaltres ens queda millor si durant els 20 minuts inicials l’escalfor prové només de la part inferior del forn, d’aquesta manera empeny la massa i el pastís puja més, després s’acaba de coure amb escalfor general per que quedi ben cuit i daurat.

Quant el vostre streusel estigui ben cuit traieu-lo del foc i deixeu-lo refredar uns 10min, separeu les vores del motlle i doneu-li la volta sobre una safata.

Esperem que us agradi i NO US TALLEU AMB LA QUANTITAT DE POMA ;·)


6 comentaris:

  1. HOLA GUAPA TU

    HE ANOTAT LA RECEPTA,...A MI TOT EL QUE PORTA POMA Ó FORMATGE,..M´ENCANTA

    JA T´EXPLICARÈ EL RESULTAT, VAL?

    MENTRE MIL PETONETS DE SUCRE, SUSANNA

    ResponElimina
  2. tomo nota! las tartas de manzana jugosas como ésta, sí me gustan.

    Mi favorita es la que se hace en las ollas AMC jajajajaja... siempre y cuando controles que no se queme, así que probaré tu receta de horno. Es más completa que mi receta.

    Petonets!

    ResponElimina
  3. Bon dia,

    Susanna: Totalment d'acord en quant a la poma i al formatge, un pica-pica irresistible: poma acida amb roquefort i un rajolí d'oli.... Esperem foto del teu streusel

    Suspiro: En linea con tus nuevas andaduras: esta es una receta que al niño saharaui que tenemos en acogida en verano (Mami, 10a) le gusta mucho y este verano ya hacia practicamente todo.... además el toque final de darle la vuelta le encanta.

    Petons gastronómics

    ResponElimina
  4. Amb el que m'agraden els pastissos de poma!! Aquest segur que està boníssim, l'hauré de fer. Una abraçada, Paula

    ResponElimina
  5. Allà on hi hagi poma, allà seré! Me l'apunto per provar a casa, ja us ho faré saber!

    ResponElimina
  6. M'encanten els pastissos de poma i si són tebis amb gelat de vainilla ja ni t'explico!

    ResponElimina