dilluns, 28 de març del 2011

COCA DE RECAPTE TRAMPOSA

Ens feia molta il·lusió participar en el primer recull de receptes de MEMÒRIES D’UNA CUINERA, un nou projecte que la Mónica i la Judith han posat amb marxa amb molt d’amor.
En llegir la seva introducció CARNESTOLTES, QUINZE VOLTES  ho varem tenir clar, seria el plat que portaríem pel bufet comunitari de la festa de carnestoltes. 


Fins aquí tot bé, si no fos que no tenim cap tradició familiar de fer coca de recapte i mai l’havíem fet, ni tant sols hem fet mai pa..... la nostra experiència amb les masses és nul·la.  
La recerca gastrobloggaire ens va deixar més confosos del que ja estàvem, de masses per la coca n’hi ha de tots colors i maneres..... al final varem fer trampa, varem agafar un paquet de preparat per fer pa rústic alemany que fa uns dies va aparèixer a les bosses del supermercat (suposem que confós per un paquet de farina integral) i varem seguir les instruccions per  fer la massa, afegint-hi  un bon rajolí d’oli i una mica de sal.  Aquest n’és el resultat:


INGREDIENTS
·         1 kg de preparat per fer pa BAUERNBROTT
·         Aigua tèbia.
·         Un rajolí d’Oli d’Oliva.
·         Sal
·          Pebrot vermell
·         Carbassó
·         Ceba
·         Tomàquet de pera
·         Xampinyons
·         Herbes aromàtiques
·         Pebre
Posem a escalivar els pebrots al microones, uns 10 minuts. Els pelem i els tallem a tires. Reservem.
Agafem el paquet de preparat de pa, cerquem les instruccions en algun idioma que siguem capaços de llegir i les seguim al peu de la lletra: aigua tèbia i amassar. Quant la massa comença a agafar forma  ens en recordem que a moltes de les receptes que hem llegit per Internet hi afegeixen oli, i decidim que es una bona forma de fer-la més nostrada i que hi donarà bon gust.
També recordem que el pa alemany acostuma a ser una mica “soso” i decidim afegir una mica de sal.Deixem reposar la massa ½ hora dins el forn tapada amb un drap humit a molt baixa temperatura per que creixi. La trèiem la partim en 3 parts, les amassem una mica per separat i les deixem reposar una estona més.

Mentrestant tallem la ceba a rodanxes, pelem els tomàquets i els tallem també a rodanxes,  tallem el carbassó a tires, en trèiem les llavors i el fem a daus petits. Laminem els xampinyons.
Quant la massa ens sembla que ja està llesta posem una de les porcions en una llauna de forn folrada de paper d’enfornar i , amb les mans, l’anem prement amb força  fins cobrir tota la llauna amb una capa mes o menys uniforme de massa.
Posem les verdures a sobre per capes: ceba, tomàquet, pebrot escalivat, carabassó, xampinyons...un raig d’oli, una mica de sal i pebre, un polsim d’herbes aromàtiques i enfornem una mica més de ¾ hora, fins que sembla que tot està ben cuit.

El resultat, tot i que no en gosem dir Coca de Recapte, va ser prou digne.
A la festa va volar, de matinada fins i tot varem fer ressopó. Seria que estava bona??? Ó seria que la festa i els gintònics confonen el paladar???

13 comentaris:

  1. Per no haver-ho fet mai us ha sortit molt bé la massa. La coca ja parla per si sola

    ResponElimina
  2. el mateix dic, que per ser la primera, us ha quedat molt bé! però, compte, sabíeu que això del pa enganxa...? :D som molts els que vam començar així i ara ja no comprem mai pa enlloc...!! :)

    ResponElimina
  3. Nois, nois, nois... ja podeu fer les trampes que volgueu si el resultat és així de bo! On vau comprar aquest preparat? Té bona pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. jijiji! tant se val si feu trampes o no! la vostra versió és fantàstica!!! petonets i moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  5. Trampa és dir que això es fer trampa. A veure que m'ensenyin on està el reglament de la Federació Catalana de Coques de Recapte i a veure quin article del mateix esteu infringint al fer servir una barreja preparada.

    A veure a veure... :-P

    ResponElimina
  6. Pues para no tener experiencia con las masas, os ha quedado estupenda.
    Me gusta.
    Besos

    ResponElimina
  7. No heu fet trampes, no hi havia regles!;)Segur que va volar perquè estava boníssima el que passa es que amb gintònic passen millor, no?
    Moltes gràcies per participar!

    ResponElimina
  8. Doncs, tot i les trampes, que dieu té una pinta estupenda. Segur que la repetireu. Ara ja heu engegat la tradició de coques a casa vostra jejeje.... No us hi podreu resistir....

    ResponElimina
  9. Hola guapa tu

    que bona, ara es l´hora de berenar, i la meva pamxa em fa rau, rau,...em menjaria un tros amb un gust...hummmm

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Lovely vegetable Bread.Looks so nice and delicious.

    ResponElimina
  11. Moltes Graces a tots, ja tenim ganes que surti el recull DE RECEPTES D'UNA CUINERA per començar a fer més proves amb les vostres reeptes....
    A peu coix: gràcies per visitar la nostra cuina.
    Mandarina :la veritat és que ja estem començant a parlar de fer PA i experimentar amb més masses, fins i tot en fer-nos amb una amassadora.
    Sandra: aquest preparat és del LIDL tenen diferents tipus i tenim amics que l'han provat amb panificadora i diuen que va genial. Sempre hi habiem comprat formatges, iogurts i , de tant en tant, frankfurts, pero últimament hi trovem moltes coses interesants i a bon preu.
    Rani: Tnks, we know thatyou love vegetarian receips

    ResponElimina
  12. Que bona !!! usha quedat de luxe !!!!
    Petons

    ResponElimina